İsrail Türkiye'den Yardım İstedi

İsrail Türkiye'den Yardım İstedi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İsrail'deki yangınla ilgili uçak talep edildi. Şu anda 3 tane yangın söndürme uçağı gönderdik. Orman yangınları bütün dünya için gerçekten büyük bir dert. Biz de orman yangınları konusunda gerçekten çok iyi bir ekipmana, teçhizata, hava ve kara araçlarına sahibiz. Yardım istediler bizde gönderdik. dedi

DÜNYA - 2016-11-26 13:16:49

"İsrail'deki yangınla ilgili uçak talep edildi. Şu anda 3 tane yangın söndürme uçağı gönderdik. Orman yangınları bütün dünya için gerçekten büyük bir dert. Biz de orman yangınları konusunda gerçekten çok iyi bir ekipmana, teçhizata, hava ve kara araçlarına sahibiz. İsrail bunu talep edince de yardımda bulunduk. Daha önce de büyük bir yangın olmuştu. Hatta çok tehlikeliydi. Onu da yangın uçaklarıyla söndürmüştük. Bundan 4-5 yıl önceydi. Orada çok büyük sıkıntı olmuştu. Onu da biz söndürdük. Şimdi 3 tane uçak inşallah orada hızlı bir şekilde söndürecek."

Eroğlu, orman yangınlarıyla ilgili talebin hangi ülkeden gelirse yardımda bulunduklarını vurgulayarak, geçmişte Rusya'da da büyük bir yangın olduğunu, Türkiye olarak Rusya'ya uçak gönderdiklerini bildirdi.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER