ŞEHİTLERİMİZİ EBEDİYETE UĞURLADIK

ŞEHİTLERİMİZİ EBEDİYETE UĞURLADIK

Kayseri’de düzenlenen terör saldırısında 14 askerimizin şehit olduğu acısını yaşarken Şehit düşen iki askerimizin ise Raşit Yücel ile Abdulsamet Özen'in Kocaelili olması daha da fazla yürekleri dağladı.

ULUSAL HABER - 2016-12-18 15:36:07

İKİ ASKER DE KÖRFEZ’DEN

Meydana gelen terör saldırısında şehit olan Körfezli Raşit Yücel ve Abdulsamet Özen’in ailelerine şahadet haberini, Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, İzmit Merkez Komutanı Albay Mehmet Erdem Çakır, Körfez İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aydın verdi. Şehit haberleri Körfez ilçesini yasa boğdu.

BİRKAÇ AYLIK ASKERDİ

Raşit Yücel, Körfez Fatih Mahallesi Fatih Sokak’ta ikamet ediyordu. Şehit er Raşit Yücel, Tır şoförü Ferit Yücel ve Şükran Yücel’in iki çocuğundan biriydi. Geçtiğimiz temmuz ayında Burdur’a vatani görevini yerine getirmek üzere Körfez’den ayrıldı. Eylül ayında usta birliği olan Kayseri 1’inci Komando Tugayı’na teslim oldu. Henüz birkaç aylık askerdi. Çarşı iznini kullanmak için bindiği otobüse yapılan saldırıda şehit oldu.

HÜSEYİN ÖZEN’İN OĞLUYDU

Abdulsamet Özen ise Körfez Yeniyalı Mahallesi Şahin Sokak adresinde oturuyordu. Yıllardır Özgür Kocaeli Gazetesi’nin çaycısı olarak görev yapan Hüseyin Özen ile Hayriye Özen’in üç çocuğundan biriydi. Geçtiğimiz Temmuz ayında Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugayı’na teslim oldu. Acemi birliğinin ardından eylül ayında Kayseri 1’inci Komando Tugayı’ndaki birliğine katıldı. Çarşı iznine çıkacağı esnada askerleri taşıyan otobüse yapılan saldırıda şehit düştü.

ŞEHİTLERİMİZ CENGİZ TOPELDEN TESLİM ALINDI

Şehit askerlerin naaşları Askeri uçak ile Cengiz Topel Hava alanına getirildi. Devlet Erkanı ve siyasi parti temsilcilerinde hazır bulunduğu karşılamada göz yaşları sel oldu.

ÖZEN KANDIRA’DA TOPRAĞA VERİLDİ

Şehitlerimizden Abdulsamet Özen’in naaşı Kandıra’da bulunan baba evine getirildi. Burada toprağa verilecek olan, Özen’in naaşı baba evinden helallik alındıktan sonra,  Kandıra Süslü Köyüne öğlen namazının akabinde kılınan Cenaze namazının ardından göz yaşları arasında defnedildi.

Devlet Erkanının, Siyasi Parti temsilcilerinin ve binlerce vatandaşın katılım sağladığı cenaze merasiminde teröre lanet yağdı.

YÜCEL’E SON GÖREV KÖRFEZ’DE

Raşit Yücel’in Körfez’deki evinde yas hakim. Yücel’in eylül ayında Burdur’daki acemi birliğine gitmeden önce düzenlenen asker eğlencesinde annesi tarafından yakılan kınanın fotoğrafları yürekleri dağlamıştı.

 

Şehidimizin naaşı bir süre Körfez Devlet Hastanesi’nden gelmesi beklendikten sonra, helallik alınması için baba evine getirildi. Piyade Komando Er Raşit Yücel’in cenazesi bugün Körfez İGSAŞ Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Körfez Şehitlik Mezarlığı’nda defnedildi.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER