ONLAR İNSANLARIN YARDIMINA KOŞUYOR

ONLAR İNSANLARIN YARDIMINA KOŞUYOR

Büyükşehir’in mavi ambulansı 72 yaşındaki Zeynep teyzeyi evinden alıp hastaneye götürürken, kar komandoları ise yolu açtı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren hasta nakil ambulansları, kısa süre önce komple yenilenmiş, ardından düzenlenen törenle hizmete girmişti. Yeni ve modern mavi ambulanslar, zorlu kış şartlarına rağmen Kocaeli’nin her köşesindeki hastaları evlerinden alıp hastaneye götürüyor. Kar kış demeden çalışan mavi ambulanslar, tedavisinin tamamlanmasının ardından hasta ve yakınını tekrar evine bırakıyor.

ULUSAL HABER - 2016-12-28 11:54:32

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren hasta nakil ambulansları, kısa süre önce komple yenilenmiş, ardından düzenlenen törenle hizmete girmişti. Yeni ve modern mavi ambulanslar, zorlu kış şartlarına rağmen Kocaeli’nin her köşesindeki hastaları evlerinden alıp hastaneye götürüyor. Kar kış demeden çalışan mavi ambulanslar, tedavisinin tamamlanmasının ardından hasta ve yakınını tekrar evine bırakıyor. 

 

KAR TİMİ EŞLİĞİNDE EVİNDEN ALINDI

72 yaşındaki Zeynep Balkan teyzemiz, Gölcük’e bağlı İhsaniye’nin Hamidiye Mahallesi’nde yaşıyor. Halen devam eden tedavisi için Umuttepe’de bulunan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gitmesi gereken Zeynep teyzemizin oğlu Ahmet Balkan, hemen Büyükşehir’in mavi ambulanslarını aradı. Görevli hasta nakil ambulansı, zorlu kış şartlarına rağmen Büyükşehir’in kar timi eşliğinde Zeynep teyze ve oğlunu evlerinden aldı ve hastaneye götürdü.

 

BÜYÜKŞEHİR’İN KAR KOMANDOLARI EŞLİK ETTİ

Mavi ambulans ekibi, Zeynep teyzemizin hastanedeki kontrolü bittikten sonra tekrar yola koyuldu. İzmit merkeze henüz kar düşmemesine rağmen, yüksek kesimlerde kışın zorlu şartları yaşanıyor. İşte bu yerlerden birisi de Zeynep teyzemizin evinin olduğu Gölcük İhsaniye’ye bağlı Hamidiye Mahallesi. Ancak Zeynep teyzemiz evine dönerken de, Büyükşehir’in kar komandoları kendisine eşlik etti.

 

ZEYNEP TEYZENİN OĞLUNDAN TEŞEKKÜR

Yaz-kış Kocaeli genelinde yatalak ve yürüyemeyen vatandaşlara hizmet veren Büyükşehir’in hasta nakil ambulansları, böylece Zeynep teyzemizin de rahat ve güvenli bir şekilde tedavisini olup, evine dönmesini sağladı. Büyükşehir’in mavi ambulanslarından düzenli olarak yararlandıklarını dile getiren Zeynep teyzemizin oğlu Ahmet Balkan, ‘’Büyükşehir Belediyesi bu hizmetiyle bizleri yarı yolda bırakmıyor. Kar kış dinlemeden en önemli ihtiyacımız olan sağlık ihtiyacımız gideriliyor. Bu hizmetin sağlanmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

 

 

MAVİ AMBULANS FİLOSU

Büyükşehir Belediyesi, kısa süre önce mavi ambulans filosunu yeniledi. Yeni ve modern 22 adet hasta nakil ambulansı Kocaeli’nin her köşesinde yatalak ve yürüyemeyen hasta vatandaşlarımıza hizmet ediyor. Bu hizmet için 441 11 41 numaralı hattı aramak yeterli oluyor.

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER