TARHAN; “ ANAYASA İHLAL EDİLİYOR!”

TARHAN; “ ANAYASA İHLAL EDİLİYOR!”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, 9 Ocak Pazartesi günü başlayan Anayasa Değişiklik Teklifi görüşmeleri devam ediyor.

SİYASET - 2017-01-11 13:56:38

Anayasa Değişiklik Teklifi ile ilgili olarak CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan değerlendirmelerde bulundu. Tarhan;

“Teklifin geneli üzerinde yapılan görüşmelerin ardından maddelerine geçildi. İlk iki maddenin görüşmeleri tamamlandı. Anayasa Değişiklik Teklifi’ni görüşürken Anayasa ihlal ediliyor. Oylamaların gizli olması gerektiği, Anayasa’da açıkça yazılmış. Ancak AKP grubundaki bazı milletvekilleri bir telaş ve tedirginlik içinde kendilerini ispat etmeye çalışıyor. Bu son derece üzücü. Halkın oyunu alarak, milletin temsilcisi sıfatı ile bu yüce çatı altında görev yapıyoruz. Bu görevin gereği olan bilinç ve sorumluluğa uygun davranılmalı.

Dövizin baş döndürücü bir hızla yükseldiği bir dönem yaşıyoruz. Her sabah kalktığımızda daha da fakirleşiyoruz. Ekonomi kötü, işsizlik almış başını gitmiş. Vatandaşlarımız geçim derdinde. Terör ülkenin dört bir yanında. Biz hükümetin dayatması ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, sabaha kadar Anayasa Değişiklik Teklifi’ni görüşüyoruz. Oysa bugün terörü bitirecek önlemleri konuşmalıyız. Giderek artan yoksulluğu engellemek için yapılacakları, ekonomiyi ayağa kaldıracak tedbirleri konuşmalıyız. “ dedi.

HALKIN ANAYASASI DEĞİL!

Anayasa yapım sürecine de değinen Tarhan, bu Anayasa’nın halkın anayasası olmayacağını ifade etti.

CHP’li Tarhan şunları söyledi; “ Halkın hiçbir kesiminin görüşü alınmadı. Anayasa ortak bir mutabakat metni ise kamuoyunda tartışılmalıydı. Barolardan STK’lara, odalardan derneklere kadar her kesim görüşünü özgürce ifade etmeliydi. Oysa Pazartesi günü Ankara Barosu’nun, TBMM Dikmen Kapısı önünde yapmak istediği açıklama biber gazıyla, TOMA’larla engellendi. Dayatma ile TBMM’ye getirilen bu Anayasa “ Halkın Anayasası” değildir.

HALK BİZDEN HUZUR VE BARIŞI TESİS EDECEK DÜZENLEMELERİ BEKLİYOR

Bu değişikliğin halk için olmadığını belirten CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan;

“Parlamenter demokrasi, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu bir rejimdir. Bugün getirilen değişikliklerle, tek adama bütün yetkilerin verildiği, bunun yanında da hiçbir şekilde denetim mekanizmasının olmadığı bir dikta yönetimi hakim kılınmak istenmektedir. İnanıyorum ki en başta halkımız bu değişikliğe “hayır” diyecektir.

 

Aslında yurttaşlarımızın gündeminde de bu değişiklik yok. Halkın gündeminde güvenlik, terörün bitirilmesi, geçim derdi var. Barış ve huzur içinde yaşanacak bir ülke özlemi var. Biz yine sabahlara kadar TBMM’de çalışalım. Ama halk için çalışalım. Yurttaşlarımızın huzur ve refah içinde, yoksulluk çekmeden yaşayabileceği ortamı tesis edecek yasalar için çalışalım.” Dedi.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER