TÜRKİYE'DE OYUN PAZARI HIZLA BÜYÜYOR

TÜRKİYE'DE OYUN PAZARI HIZLA BÜYÜYOR

OYUN OYNAYAN SAYISI 30 MİLYONA ULAŞTI

ULUSAL HABER - 2017-02-23 12:14:03

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de dijital oyun pazarının büyük bir hızla geliştiği belirlendi. Özellikle son dönemde oyunlara Türkçe dil desteğinin gelmesi ile birlikte Türk oyuncuların sayısının da bir hayli arttığı gözlemlendi. Dünya oyun pazarının 110 milyar dolar olduğu açıklanırken, bu pazarın 40 milyar dolarını ise mobil oyunların oluşturduğu tespit edildi. Türkiye'de ise oyun pazarının yaklaşık 600 milyon dolar seviyelerinde olduğu ortaya çıktı.

Türkiye'de oyuncu sayısı 30 milyon

Medyaya yansıyan haberlere göre ülkemizde oyun oynayan kişi sayısı 30 milyona ulaşırken, bu sayının artmasının en önemli sebebinin ise özellikle mobil oyunların akıllı telefon ve tabletler sayesinde mekandan ve zamandan bağımsız olarak her yerde ve toplumun her kesimi tarafından  oynanması olduğu tespit edildi.

En çok oynanan oyun League Of Legends

Türkiye’de en çok oynanan online oyunlara bakıldığında ilk sırada League Of Legends adlı oyunun olduğu görülüyor. Bu oyunu Counter Strike ve Minecraft takip ediyor. Dördüncü sırada Wolfteam yer alırken, beşinci ise Metin 2 şeklinde sıralanıyor. Medyada çıkan haber sayılarına bakıldığında ise Medya Takip Ajansı Interpress’in televizyon, internet ve yazılı basında yapmış olduğu araştırmaya göre, yılbaşından bu yana bilgisayar oyunları hakkında medyaya 16 bin 987 haber yansırken, mobil oyunlar ile ilgili ise 7 bin 889 haber çıktığı tespit edildi.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER