TÜRK OCAKLARI AKADEMİSİ -2- BAŞLIYOR

TÜRK OCAKLARI AKADEMİSİ -2- BAŞLIYOR

Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir ocak bünyesinde kurdukları ve ücretsiz hizmet veren Bu yıl 2.sini düzenleyecekleri Türk Ocakları Türkçülük Akademisine tüm öğrencileri davet etti.

EĞİTİM - 2017-03-03 09:59:01

Şube Başkanı Yücel Alpay Demir , Akademik çalışmaları talep ederek , müfredatını hazırlayan üniversiteli gençlerle birlikte yaptığı basın açıklamasında şöyle dedi ;

 

Cumhuriyetimiz, Ziya Gökalp’ten Yusuf Akçura’ya doğu ve batı medeniyetini kavramış olan miliyetçi aydınlarımızın Türkçü fikirleri temelinde inşa edilmiştir.

 

Aynı zamanda devletimizin kuruluşuna fikir önderliği etmiş olan bu aydınlarımızın geneli Türk Ocakları kurucularından yada kadrosundandır.

 

Fakat ülkemiz yaklaşık yarım asırdır aydın üretme konusunda neredeyse kısırlaşmış , hazin bir durağanlık içine girmiştir. Meydan çoğunlukla , fikirleri yerli ve milli olmayan bir kısım sözde aydınlara kalmıştır

 

Bizler Kocaeli Türk Ocaklılar olarak bizi bu durağanlıktan kurtaracak fikir kahramanları kadrosunun yine Türk milliyetçisi gençler arasından çıkacağı kanaatindeyiz.

 

Türk Ocağı Türkçülük Akademisi’nin amacı bu kadronun gençlerini şimdiden keşfedip, geleceğin Ziya Gökalp'lerine, Yusuf Akçura'larına, Hüseyin Nihal Atsız'larına ilk kıvılcımı çakmaktır.

 

Bu amaca yönelik olarak dönem sonuna kadar sürecek olan Kocaeli Türk Ocağı Türkçülük Akademisi’nde Genel Milliyetçilik kuramları, dünden bugüne Türkçülük Fikirleri, Türkçülüğün Çağdaş ideolojiler arasındaki yeri ve Türkçülük Fikrinin bugünkü sorunları gibi konular işlenecektir.

 

Bu konuların işlenme yöntemini düşünmeye ve okumaya yönlendirecek şekilde hazırlamış bulunmaktayız.

 

Katılımın ücretsiz olduğu Türkçülük Akademisi , okumaya, düşünmeye ve yazmaya karşı istekli lise ve üniversite çağındaki Türk talebelerine yönelik olacaktır.

 

Akademimizin ilk dersi 4 Mart Cumartesi günü saat 13:30’da başlayacak olup 7 hafta boyunca aynı gün ve aynı saatte devam edecektir. Kapımız , imkanlarımız ve hizmetlerimiz yüreği vatan sevgisi ile çarpan tüm öğrencilere açıktır dedi.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER