Zirvede izcilik eğitimi

Zirvede izcilik eğitimi

İzciliğin öğrenebileceği en ideal yerde eğitim almanın ayrıcalığını yaşadılar

SPOR - 2017-03-04 10:24:17

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak gençlere hizmet veren Diriliş Kampı’nda, izci olmak isteyen bir grup öğrenciye izcilik eğitimi verildi. Öğrenciler, izcilik gibi önemli bir branş eğitimini, doğanın en ideal yerlerinden biri olarak gösterilen Diriliş Kampı’nda almanın ayrıcalığını yaşadı.

TEMEL EĞİTİMLERİ ALDILAR

Diriliş 2 Kampı’nda gerçekleşen İzcilik eğitimine çok sayıda genç katıldı. Gençlere eğitim kapsamında izciliğin temel bilgileri, el becerileri, bayrak töreni, doğa ve doğada yaşam becerilerini içeren eğitimler verildi. Bunun yanı sıra dağcılık ve okçuluk etkinlikleri gerçekleştirildi. Kamp İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

İZCİLİK EĞİTİMİN ALINABİLECEĞİ EN İYİ YER

Öte yandan söz konusu izcilik eğitimi için Diriliş Kampı’nın seçilmesi öğrenciler için ayrı bir katkı oldu. Zira doğa şartlarına karşı direnebilmenin sporu olarak kabul edilen İzcilik branşı en iyi şekilde yine doğa içinde öğrenebiliyor. Bu nedenle öğrencilere verilen izcilik eğitimi için Diriliş Kampı’nın seçilmesi de büyük önem taşıdı. Eğitime katılan öğrenciler, izcilik eğitimini Diriliş Kampı’nda almanın kendileri için bir şans olduğunu dile getirerek, kendilerine bu imkânı sağlayan Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER