TÜGİAD Ankara uluslararası işbirliğine hız veriyor

TÜGİAD Ankara uluslararası işbirliğine hız veriyor

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi, Ekvator’un ardından İtalya’nın Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Ofisi ile de işbirliği ve ticaret protokolü imzaladı.

ULUSAL HABER - 2017-03-07 11:04:26

Genç işadamları, Türkiye ekonomisine katkı ve açılım sağlamak amacıyla uluslararası alandaki çalışmalarını hızlandırıyor.

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi, bünyesindeki Parlamento İlişkiler Komisyonu (PİK) öncülüğünde yürüttüğü uluslararası işbirliği çalışmaları kapsamında İtalya’nın Ankara Büyükelçiliği ile işbirliği ve ticaret protokolü imzaladı. Şube merkezinde gerçekleştirilen imza törenine ve toplantıya Başkan Ercan Kahraman, PİK Başkanı Begüm Akış ve Dernek üyeleri; İtalya Büyükelçiliği adına da Ekonomi ve Ticaret Ofisi Müdürü ve aynı zamanda Başkatip ve Basın Ataşesi olan Filippo Manara ile İkinci Katip Margeritha Gianessi katıldı. TÜGİAD Ankara Şubesi PİK Başkanı Begüm Akış, İtalya Büyükelçiliği temsilcilerine Dernek’le ilgili genel bilgileri aktardı ve kendileri ile işbirliği yapmaktan dolayı çok mutlu olacaklarını ifade etti.

Her iki ülkeye de katkı

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Ercan Kahraman da konuşmasında İtalya Büyükelçiliği temsilcilerini ağırlamaktan ve kendileriyle işbirliği yapmaktan dolayı memnun olduklarını ifade ederek şunları söyledi:

“TÜGİAD olarak İtalya ile hem işbirliğimi artırmak hem de üyelerimize yeni iş alanları açmak için gerçekleştirdiğimiz bu toplantıda İtalyan dostlarımızla bir arada olmaktan dolayı çok memnunuz. Burası artık sizin de eviniz.  Birlikte çalışmamız için çok fazla ortak yönümüz var. TÜGİAD güçlü ve etkin bir STK. Üyelerimiz Türkiye’nin büyük proje temsilcileri ve çok farklı alanlarda faaliyet gösteriyorlar. Uluslararası çalışmalarımız bizim için çok önemli. İtalya ile de işbirliğimizi artırmak, hem ülkemize hem de İtalya’ya katkı sağlamak istiyoruz.”

“Türkiye Akdeniz’de önemli bir ortak”

İtalya Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Ofisi Müdürü Manara da TÜGİAD’ın Türkiye’deki önemli bir iş ortağı potansiyeli olduğunu ve işbirliği içinde iki ülkeye de katkı sağlamak istediklerini belirterek şunları söyledi:

“İtalyan iş adamları uzun yıllardır Türkiye’de farklı sektörlerde çeşitli işler yapmakta. Bizim Türkiye’de Ticaret Ofisi ve İtalyan Ticari Birliği gibi kuruluşlarımız var. Bunlar sizler gibi iş adamlarına her türlü kolaylık sağlamak için var. Biz de elçilik olarak TÜGİAD ile birlikte çalışmayı çok arzularız ve vize konusunda da Türk iş adamlarına her türlü kolaylığı sağlamaya çalışıyor AB sürecinde de Türkiye’nin yanında yer alıyoruz. Bizler İtalya’da iş yapan Türk firmalarının artmasını istiyoruz. Türkiye Akdeniz’de bizim için önemli bir ortak. O yüzden bu protokolü imzalamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz.”

Kahraman, işbirliği protokolünün imzalanmasının ardından İtalyan konuğu Manara’ya teşekkür plaketi takdim etti.

İtalya ile imzalanan protokol, TÜGİAD Ankara’nın bu alanda somutlaşan ikinci girişimi niteliğini taşıyor. TÜGİAD Ankara, daha önce de Ekvator Büyükelçiliği Ticaret Ataşeliği ile protokol imzalamıştı.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER