MİNİKLER TARÇIN'I ÇOK SEVDİ

MİNİKLER TARÇIN'I ÇOK SEVDİ

Dilovası Şerife Bacı Anaokulu Müdürlüğü’nün, okuldaki minik öğrencilere hayvan sevgisini aşılamak için “Hayvan Sevgisi” dersi verildi.

EĞİTİM - 2017-03-12 13:29:33

Şerife Bacı Anaokulu’nda öğrencilere eğitim veren öğretmenler, çocuklara aynı zamanda hayvan çeşitlerini, yaşam alanları ve onlara karşı davranış biçimlerinide anlattı.

 

İlçede çok sayıda papağan besleyen ve papağan sevgisiyle tanınan Cenk Çakan, papağanı Tarçın ile okula davet edildi. Derse giren Papağan Tarçın miniklerin maskotu oldu. Çocuklar Tarçın’ı yakında tanıyarak ona dokundu ve çok sevdi.

Hayvan sevgisini, hayvanlara karşı sorumluluk duygusunu daha küçük yaşlardayken zihinlere aşılamak adına Anaokulu öğrencilerine hayvan sevgisi anlatıldı. Miniklere verilen derste hayvan çeşitleri, onların barınma alanları, hayvanlara karşı davranış biçimleri ve hayvanlarla nasıl iletişim kurulabileceği bilgisi aktarıldı. Hayvanlara karşı sorumluluğa da büyük ölçüde vurgu yapılan eğitim kapsamında, çocuklara hayatının sonuna kadar bakamayacakları hayvanı sahiplenmenin yanlış olduğu söylendi.

 

Miniklere öğütler veren Cenk Çakan, Tarçın’nın sahibi değil dostu arkadaşı olduğunu söyledi ve ekledi, ‘’Çocuklar hayvanları çok sevin, onlar hayatta insanların en sadık dostlarıdırlar. En az bizim kadar yaşam haklarına sahipler, onlara asla zarar vermeyin’’ dedi.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER