Milli Mücadele Dönemi ve İstiklal Marşı

Milli Mücadele Dönemi ve İstiklal Marşı

Ülkü Ocakları Kocaeli İl Başkanlığın Düzenli Olarak Yürüttüğü Eğitim Programı Çerçevesinde Bu Haftaki Seminer Konusu "Türk Millî Mücadele Tarihi Ve İstiklal Marşı" Olup Tüm İlçe Ocaklarında Yüzlerce Ülkücü Eşliğinde İşlendi.

EĞİTİM - 2017-03-12 13:38:40

İl Başkanlığının Programına Konuşmacı Olarak Salih Karabey Beyefendi Katılmış Olup "Milli Mücadele Dönemi Mustafa Kemal Atatürk Ve Silah Arkadaşlarının Verdiği Mücadeleyi Anlatmıştır. 
Maarif Vekaleti 1921 Yılında Kurtuluş Savaşı Sırasında Güfte Yarışması Düzenlemiş Ve 724 Şiir Katılmıştı. Ancak Mehmet Akif Milletin Başarılarının Para İle Övülemeyeceği İçin Yarışmaya Katılmamıştır. Yarışma Sürecinde Milli Eğitim Bakanlığı Güfteleri İncelemiş Ancak İstiklal Marşı Sayılabilecek Bir Eser Bulamamıştır. Daha Sonra İse Maarif Vekili'nin Israrını Kıramayan Mehmet Akif Tacettin Dergahındaki Odasında Şiiri Yazdı Ve Bkanlığa Teslim Etti.Ön Elemeyi Geçen Yedi Şiir 12 Mart 1921'de Mustafa Kemal'in Başkanlığını Yaptığı Meclis Oturumunda Tartışmaya Açıldı. Mehmet Âkif'in Şiiri Meclis Kürsüsünde Hamdullah Suphi Bey Tarafından Okundu Şiir Okunduğunda Milletvekilleri Büyük Bir Heyacana Kapıldı Ve Diğer Şiirlerin Okunmasına Gerek Görülmedi. Bazı Mebusların İtirazlarına Rağmen Mehmet Akif'in Şiiri Coşkulu Alkışlarla Kabul Edildi. Kocaeli İl Başkanı Melikşah Taşkın,İstiklal Marşımızın Kabulünün 96. Yıl Dönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Minnetle Anıyoruz. dedi

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER