Çayırova’da Sandık Eğitim Programı Dolu Dolu Geçti

Çayırova’da Sandık Eğitim Programı Dolu Dolu Geçti

16 Nisan 2017 gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Referandum öncesinde sandıklarda görev alacak olan görevlilere AK Parti Çayırova İlçe Teşkilatı Seçim İşleri Başkanlığı tarafından sandık eğitimi verildi.

SİYASET - 2017-04-03 10:33:48

Çayırova Belediyesi Kültür Salonunda gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Çayırova İlçe Başkanı Zafer Kılıç, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, İlçe Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Güler, Belediye Meclis üyeleri, il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra sandık görevlileri ve çok sayıda partili katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Zafer Kılıç, seçimin sandıkta kazanılacağının altını çizerek başladığı konuşmasında “sandık başında görev alacak olan siz değerli dava arkadaşlarım sizler sandıklarımıza çok iyi bir şekilde sahip çıkmalısınız ki Çayırova olarak referandumda en yüksek oy oranını çıkartalım. Bizler Türkiye’nin istikrarı ve istikbali için tüm kadrolarımızla gece gündüz demeden saha çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Hedefimiz Çayırova’ya Yakışır Bir Şekilde Sandıktan EVET’in Çıkması

 Hedefimiz Çayırova’ya yakışır bir şekilde sandıktan EVET’in çıkmasını sağlamaktır diyen Kılıç, “ Gücünü halktan almayan siyasi bir mekanizmanın bitmeye, tükenmeye ve yok olmaya mahkumdur. AK kadroların inançlı ve kararlı Türkiye sevdasını yakından izleyen ve takip eden aziz milletimiz önüne konulan her sandıkta, evlatlarına sahip çıkma adına kararlı tutumlarını halen devam ettirmektedir. Hepinizin malumu olduğu şekliyle 16 Nisanda yapılacak olan referandum Yeni Türkiye’nin, ülkemizi 2023 hedeflerine taşıyacak kadroların seçimleri olacaktır. Bu nedenle sandıklar bizim için vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Sandıklara bu yönüyle de sahip çıkılması, partimizin hedeflerine ulaşmada önemli bir yer niteliğindedir. Vatandaşın size güvenerek teslim ettiği oylar o gün sizin emanetinizdir. Bu oylar, bu sandıklar, yeniden büyük Türkiye’nin inşasında dev projelerin devam etmesinin kaynağıdır. Oylar AK Parti’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinin gerçekleşmesinin belgesidir. Öyleyse ülkenin geleceği, ülkenin kalkınması ve huzurun devam etmesi sizin gayretinizle gerçekleşecektir. Parti olarak seçimlere verdiğimiz önemi ortaya koyabilme adına bugün sizlerle bir aradayız” dedi. Başkan Kılıç, önümüzdeki günlerde 9 mahallede Seçim İşleri Başkanlığı tarafından eğitim çalışması düzenleyeceğini ve bu hassas dönemde bu denli gayreti çalışmalarından ötürü Seçim İşleri Başkanı, Mahalle Başkanları, Sandık Müşahitleri ve tüm görevlilere tek tek teşekkür etti.  

16 Nisan Türkiye İçin Milat Olacak

Selamlama konuşması yapan Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, "Millete dayalı iki lider olmaz biz bunu teke düşürmek istiyoruz. İçerisinde bulunduğumuz coğrafyada ki gelişmeler, güçlü bir hükümeti gerekli kılıyor. Bu millet yıllar önce kolalisyonlardan bıktı. Tek parti dönemlerine baktığımız zaman Adnan Menderes, Turgut Özal dönemlerinde bu millet yollar ile köprüler ile tanıştı. Önceleri ağzı iyi laf eden eski Genelkurmay Başkanlarından Cumhurbaşkanlığı makamına oturtuyorlardı. Bu da bazen Başbakan ile çift başlılık yaratıyordu. İşte bu sistemin mazide bir anı olarak kalacağı o günlere az kaldı. 16 Nisanda sandıklara öyle bir sahip çıkalım ki geçmişe baktığımızda yaptığımız en anlamlı işlerden biri de buydu diyelim. Bizlerde o gün hep sizinle olacağız. Bütün sandıklarımızı gezerek yapılması gerekeni birlikte tespit edeceğiz. Şer odakları dışarıdan organize ediliyor ve içerde de işbirlikçileri var. Bu bir medeniyet, bir varoluş mücadelesidir. Sandık milletin iradesini ortaya koyduğu yerdir. Biz de bu iradeyi koruyacağız” şeklinde konuştu.

Ceyhan; Türk Halkı Bütün Kirli Oyunları Bozacak

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan yaptığı konuşmasında “tüm dünya hızla büyüyen ve gelişen Türkiye’den bir hayli rahatsız. Bu rahatsızlıklarını da artık açıkça ifade etmekten de çekinmiyorlar. Onun için millet olarak ülkemize karşı oynan oyunlara karşı birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Oynanan oyunu güçlü bir EVET’le sandıkta bozmalıyız. İnanıyoruz ki milletimiz Haçlı zihniyetinin temsilcilerine haddini bildirecek ve mührünü evet ’in üzerine vurarak bunlara Osmanlı tokadını vuracaktır” dedi. AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan yeni gelecek olan sistemle artık siyasi krizlerin son bulacağını kaydederek “ Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, ekonomide de yepyeni bir sayfa açacak. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte, halka her defasında kaybettiren ekonomik krizler sayfası Türkiye için tamamen kapanırken, yeni bir istikrar sayfası açılacak. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin koalisyon dönemlerini tamamen ortadan kalkacak ve dolayısıyla siyasi istikrarsızlığın getirdiği ekonomik krizlerin sona erecek. İşte bunların olabilmesi için bizim sandıklara her zamankinden daha çok sahip çıkmamız gerekiyor. Unutmayalım önemsemediğimiz her bir oy için vebale gireriz. O bir oy senin ve çocuklarının geleceğini etkileyecek. Olaya bu yönüyle bakalım. Çanakkale’de siperde yatan nöbet tutan Mehmetçiği düşünün işte o sizlersiniz. Sandık başında yapacağınız görev bu kadar önemli.  Bizim amacımız salonu hınca hınç dolduran sizlere bireyler öğretmek değil, sade süreçle ilgili istişare ve hasbihal etmektir. Yoksa ben biliyorum ki tüm sandık görevlisi arkadaşlarım görev yerlerinde gereken hassasiyeti gösterecek ve sandığına sahip çıkacaktır” dedi. Eğitim programı ilerleyen sürecinde 20 dakikalık animasyonla gösterimi ile devam etti. Sandık görevlileri ve gözlemcilerin görev ve sorumluluklarına yönelik uyarıların yer aldığı filmde, vatandaşların nasıl oy kullanması gerektiği anlatıldı. Programın son bölümünde soru cevap kısmıyla vatandaşların merak ettikleri konular aydınlatılarak program noktalandı. 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER