Fren Sistemi Zayıf Otobüse Evet Diyemeyiz!

Fren Sistemi Zayıf Otobüse Evet Diyemeyiz!

Saadet Partisi İlçe Divan Toplantısında konuşan Derince İlçe Başkanı Halil Kayın şunları ifade etti:

SİYASET - 2017-04-10 10:56:18

16 Nisan’da ‘Anayasa Değişiklik Paketi’ ile bir tercih yapacağız. Ülke olarak hepimizin içinde bulunduğu otobüste güçlü fren sistemi olsun mu, olmasın mı? Buna karar vereceğiz. Evet demek; biz şöföre güveniyoruz, bizim otobüste bugünkü şoför de yarın gelecek şoförler de hiç dalgınlık yaşamaz, sert virajlara hızlı da girse atlatır demektir. Devlet yönetiminde hızlı karar vermek değil, isabetli karar vermek önemlidir.

Mevcut sistemde cumhurbaşkanı millet adına otobüsün sahibidir, başbakan ise otobüsün şoförüdür. Mevcut sistemde iki başlılık yoktur. Fakat başkanlıkla, otobüs sahibinin hem patron, hem şoför olması istenmektedir. Bunda mahsur yoktur, ancak otobüste güçlü fren sistemi olmasın demek; hem otobüsü hem yolcuları tehlikeye atmaktır.

Biz Saadet Partisi olarak başkanlığa karşı değiliz. Önümüze getirilen sistemde kuvvetler ayrılığı ve denge-denetleme sistemi zayıftır. Bu sebeple evet demenin ülke menfaatine olmadığını düşünüyoruz. 15 Temmuz’da tanklara mani olmak nasıl bir vatanperverlik ise, 16 Nisan’da da fren sistemi zayıf otobüse evet dememek de vatanperverliktir.

Aziz milletimizi düşünerek karar vermeye davet ediyoruz. Milletimizin sağduyusuna güveniyoruz, tercihine saygı duyuyoruz.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER