FERDİ ERDOĞAN HİÇ CHP’Lİ OLAMAMIŞTI

FERDİ ERDOĞAN HİÇ CHP’Lİ OLAMAMIŞTI

Kıymetli okuyucularım son günlerde gündeme adını yazdıran isimlerden Ferdi Erdoğan bugün köşemin konusu oldu.

GÜNDEM - 2017-04-10 16:02:00

Kendisini yaklaşık on yıldır tanıdığım Ferdi Erdoğan, Aslen Ağrı’lı ama Dilovası doğumludur. Muhafazakar bir ailenin muhafazakar oğludur. 

Ak Partinin kuruluşundan itibaren Recep Tayyip Erdoğan hayranı olan Erdoğan, Dilovası’nın ilçe statüsüne geçtiği günlerde ilçesinde Ak Partinin bayrağını en yukarı taşıma adına mücadele vermiş ve Gençlik kolları başkanlığı vazifesini de başarılı bir şekilde yürütmüştü.

Hep hayali gençlerin siyaseten önünü açmak ve önünün açılması olmuştu. Şimdi ki Milletvekili Cemil Yaman’ın Belediye başkan adayı olduğu zaman yine en çok bunun mücadelesini vermiş ve bu yüzden çok siyasi büyüğünü de karşısına almış bir başkanlık dönemi vardır.

2009 yılında verdiği mücadele 2014 yerel seçimlerinde de başarısız olunca bu sefer siyasi arenada kılıçların kınığından çıkmasına vesile oldu. Siyasetin en zor yapıldığı ilçelerden birinde olan Erdoğan, hem Dilovası’nda köklü bir ailenin temsilcisi, hem başarılı bir gençlik kolları başkanlığı yapmış siyasetçi hem de Genç başarılı iş adamı olmasına rağmen Ali Toltar’ın aday olduğu meclis listesinde kendini bulamamıştı.

Deminde söylediğim gibi Dilovası’nda siyaset yapmak gerçekten çok zor. O dönem yine Chp’li olmayan fakat Dilovası’nın kurucu belediye başkanı olan ve İlçede karşılığı olan Ercan Dalkılıç Erdoğan’da ki farkındalığı fark etmiş, Ak Parti’den listede yer bulamayan Erdoğan’ı ilk sıralarda değerlendirmişti.

Aslen Chp’li olmayan Dalkılıç, yine aslen Chp’li olamayacak Erdoğan ile yol arkadaşlığı yaparak ilçede seçimleri almak için ciddi bir mücadele vermişlerdi.

Lakin verilen mücadele İktidar Partisinin Adayı Olan Ali Toltar’a seçilmesi anlamında yeterli gelmemişti.

Eski yol arkadaşları farklı kulvarlarda da olsa, Belediye seçiminden sonra biri başkan diğeri meclis üyesi olmak kaydı ile mecliste hep birlikte İlçeye fayda salamaya çalışmışlardı.

Lakin bugün gelinilen noktada mesele memleket meselesi olunca, Erdoğan hiç tereddüt bile etmeden gayet samimi bir şekilde Evet diyeceğini hiç benimseyemediği Chp’ye karşı taraf olarak açıkladı. Bu açıklamanın akabinde de Chp tarafından disipline verileceğini tahmin ediyordu. Ve de öyle oldu.  Chp tarafından disipline verildiğini duyan Erdoğan yine vakit kaybetmeden istifasını sunmuş oldu.

Siyaseten Dilovası’na lazım olan Erdoğan, Ülke çıkarları uğruna tercihini yapmış ve bir yol ayrımına gelmişti.

BAĞIMSIZ OLMASI AK PARTİYE YAKIŞMAZ

 

Şimdi Ak Partinin kuruluşundan itibaren Parti’de mücadele vermiş ve Sırf gençlerin önünün açılması adına verdiği mücadelede tepkisini ortaya koymak için Chp’de kısa vadeli siyaset yapan Ferdi Erdoğan’ın böylesi önemli bir ülke meselesinde Evet diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olması taktire şayan bir konu ama, Erdoğan’a bağımsız olmak yakışmaz. Ben olsam Ak Parti  Dilovası ilçe başkanının ve Belediye başkanının yerinde, böylesi önemli bir karar vermiş eski yol arkadaşımı geri davet ederdim.

Ferdi Erdoğan Ak Partili bir meclis üyesi olarak Dilovası’na çok yakışacak diye düşünüyorum.

 

Sağlıcakla Kalın.

 

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER