Sanayi Komisyonu Üyesi Tahsin Tarhan referandum süreci ve sonucunu değerlendirdi.

Sanayi Komisyonu Üyesi Tahsin Tarhan referandum süreci ve sonucunu değerlendirdi.

CHP Kocaeli Milletvekili, Sanayi Komisyonu Üyesi Tahsin Tarhan referandum süreci ve sonucunu değerlendirdi.

SİYASET - 2017-04-18 12:00:11

Halkımızın katılımının yoğun olduğu bir referandum geçirdik.
Referandum sürecinde, çalışmalarımızı siyasi parti kimliklerimizden uzak gerçekleştirdik. Tüm örgütlerimizle bir annenin evladına, bir kardeşin kardeşe, bir komşunun bir komşuya yaklaşımı ve anlatımıyla rejim değişikliği için referanduma sunulan anayasa maddelerinin geleceğimizi nasıl şekillendireceğini vatandaşlarımıza ulaştığımız her yerde anlattık.
HAKKANİYETLİ BİR ÇALIŞMA SÜRECİ GEÇİRMEDİK.
Egemenliğimiz için devletin kaynaklarından yararlanmadan gece gündüz demeden, işinden, ailesinden feragat edip bu ülkenin kurucu değerlerini yaşatmak için hayır mücadelesi veren herkesle gönül kardeşliği kurduk.
Hayır’ı anlatmak için gittiğimiz yerlerde  devletin tüm imkanlarını seçim için kullananlar tarafından, devlet kurumlarından engellemeler, baskılar ve maalesef demokrasi ile bağdaşmayan yaptırımlarla, tutuklamalarla karşı karşıya kaldık.
Buna rağmen yılmadan, demokratik çizgimizden çıkmadan milletimizin egemenliği için mücadele verdik.
Biz, tarafsızca evet diyeni de hayır diyeni de ayrıştırmadan demokrasi şöleni altında geleceğimiz için Hayırları büyütmek için çıktık yollara..
İsterdik ki referandum sürecini baskıya dönüştürenler, en azından sandıkta milletimizin iradesine saygı göstermiş olsaydı. Oda olmadı.
Seçim güvenliğinden sorumlu YSK “ 198 Sayılı Kanun'un "geçerli olmayan oy pusulalarına" ilişkin 101. maddesi ile "mühürlü zarf" koşulunu düzenleyen 77. ve 98. Maddelerini” ihlal etmiştir. Sandıklar açılıp oylar sayılırken mühürsüz zarf ve oy pusulalarını geçerli sayan YSK hukuku katiyen uygulaması gereken bir kurumken, hukuku çiğnemiş ve katletmiştir.
Referandumu tartışmalı hale getiren YSK  toplumsal mutabakatı sağlayamamıştır. Halkımızın güvenini tamamen kaybetmiştir.
ÖZGÜR VE ONURLU BİR YAŞAM İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ
Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Cumhuriyetimizin kazanımıyla demokratik hakkını sandığa gidip kullanan tüm vatandaşlarımıza, teşekkür ediyorum.
Ayrıca Anadolu’yu gece gündüz demeden karış karış gezen, geleceğimiz için en Hayırlısını vatandaşımıza anlatan bütün milletvekillerimize, örgütlerimize, kampanya boyunca her mahallede, her sokakta Hayır için çalışan tüm yurttaşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, meslek odalarımıza emeklerinden dolayı yürekten teşekkür ediyorum.
Yaşadığımız sürece, Demokrasi ve Cumhuriyetimizin değerleriyle; insan haklarını her koşulda önde tutan, özgür ve onurlu bir yaşam için mücadeleye devam edeceğiz.
Milletimizin iradesine saygı duyuyoruz.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER