Kocaeli'de Gastronomi Turizminin Geliştirilmesi

Kocaeli'de Gastronomi Turizminin Geliştirilmesi

Bu yıl 41.'si kutlanan 'Turizm Haftası' kapsamında Kartepe Turizm MYO tarafından dün (20.04.2017) Kartepe Park Otel'de "Kocaeli'de Gastronomi Turizminin Geliştirilmesi" adlı panel düzenlendi.

YEREL HABER - 2017-04-21 15:49:42

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan panelin açılış konuşmalarında Kartepe Turizm MYO Müdürü Prof. Dr. Sami Karacan, turizmin sadece 1 hafta değil tüm yıl boyunca hatırlanması ve buna göre faaliyetler yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi. Prof. Dr. Karacan, panelde Kartepe ilçesinde gastronomi anlamında hangi ürünün ön plana çıkarılması konusunda fikir alışverişinde bulunulacağını söyledi. Kocaeli'nin sanayi kenti olarak bilinmesine rağmen doğal bir potansiyele de sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Karacan, "Bu doğal potansiyeli ortaya çıkarmak için Üniversite-Yerel yönetimler- il müdürlükleri gibi paydaşlar olarak birlikte çalışmalıyız" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan ise, turizmin dünyada her geçen gün gelişen bir sektör olduğunu aktardı. Türkiye'nin dört mevsimi, 7 bölgesi, mutfağı, doğal güzellikleri, tarihi, denizleri gibi özellikleri ile turizmden payını alacağını vurguladı. Açılış konuşmalarının ardından öğrenciler tarafından hazırlanan Kartepe Turizm MYO tanıtım filminin gösterimi yapıldı.

Ülkemizde turizm konusunda farkındalığı artırmak, sürdürülebilir turizm ilkeleri doğrultusunda turizm bilinci oluşturmak, iç turizmi canlandırmak ve gerek halkın gerekse turizm faaliyetlerine daha etkin katılımı sağlamak amacıyla 15-22 Nisan tarihleri arasında çeşitli faaliyetler yürütülen "Turizm Haftası" kapsamında düzenlenen panel iki oturumda gerçekleştirildi.

Kocaeli ve Çevresinde Gastronomi Turizmi adlı ilk oturum Doç. Dr. Esin Karacan başkanlığında yapıldı. Oturumda, Kartepe Turizm MYO'dan Öğr. Gör. Ömür Alyakut 'Gastronomi Turizmi Bağlamında Kandıra Beslenme Kültürü ve Geleneksel Yemekleri', Öğr. Gör. Ersin Uğurkan 'Kocaeli ve Çevresinde Gastronomi Turizmi' ve Yrd. Doç. Dr. Tülay Polat Üzümcü 'Coğrafi İşaretleme Kapsamında Kocaeli Gastronomik Ürünlerinin Değerlendirilmesi' konularında bilgi paylaşımında bulundular.

İkinci oturum ise Kartepe Turizm MYO Müdürü Prof. Dr. Sami Karacan başkanlığında 'Kartepe Turizmine Yönelik Ürün Geliştirme' başlığı ile gerçekleştirildi. Oturumda konuşmacı olarak Kartepe Belediye Başkan Yrd. Abdullah Yılmaz, Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi'nden Emel Arslan Güryıldız ve Şef Cenk Akkaya, Kartepe Doğal Hayatı Koruma Kültür ve Turizm Derneği'nden Nizam Umur, The Green Park Kartepe Otel Genel Müdürü Önder Sıkıcıoğlu, Kartepe Turizm Derneği'nden Musa Ejderoğlu ve KALDETUR Genel Müdürü Aytekin Şahinbaş yer aldı.

Panel, oturumlarda konuşmacı olarak yer alan katılımcılara plaketlerinin takdim edilmesi ile sona erdi.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER