Bekir Develi’den GTÜ’de Söyleşi

Bekir Develi’den GTÜ’de Söyleşi

TRT kanalında yaptığı programlarla büyük beğeni toplayan ve Medya Etik Konseyi tarafından 2011 yılında ‘Gez Göz Arpacık’ programı ‘En İyi Kültür Sanat Ödülü’ne layık görülen Televizyon Programcısı Bekir Develi, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) İşletme Fakültesi Konferans Salonu’nda öğrencilerle buluştu.

EĞİTİM - 2017-04-24 10:48:02

ANADOLU İNSANI BEYAZ BİR KÂĞIT GİBİDİR

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gebze şubesi tarafından organize edilen etkinlikle öğrencilerle bir araya gelen Bekir Develi, sözlerine kendisini tanıtarak başladı. Samimi bir sohbet havası içinde geçen söyleşide, yaptığı ulusal ve uluslararası gezilerde kendisinde derin izler bırakan insan hikâyelerini paylaşan Develi; “Televizyon programcılığında tüm renkleri canlı ve parlak olarak yansıtabilmesi için kameraya beyaz bir kâğıt tutularak ayar yapılır. İşte ben Anadolu’muzun yaşlı insanlarını görünce bu beyaz kâğıdı anımsıyorum. Onlar hayatın tüm renklerini daha iyi görmemizi sağlayan önemli değerlerimizdirler. İşine koşturduğu hayvanı ölünce hayvandan helallik isterler. Tevazu ve fedakârlık timsalidirler. Dünyada gittiğiniz bazı ülkelerde Türkiye’den geldiğinizi öğrenince gözleri dolan, Türkçe bilmediği halde türkümüzü mırıldanan veya bayrağımızı öpen yaşlı insanlar görürsünüz. Anadolu, böylece etkileşimde bulunduğu coğrafyaları etkilemiştir” diye konuştu. Öğrencilere hayallerinin peşinden cesaretle gitmelerini öneren Develi, başaramamanın değil, denememiş olmanın yanlış olduğunu sözlerine ekledi.

Önümüzdeki dönemde yayınlanacak televizyon programları hakkında bilgi veren Develi’ye öğrencilerden gelen soruları cevapladığı ikinci bölümün ardından günün anısına hediye takdim edildi.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER