Yurtdışı Staj, Araştırma ve Kariyer Olanakları

Yurtdışı Staj, Araştırma ve Kariyer Olanakları

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde dün (08.05.2017) Kocaeli Üniversitesi Öğrenci Araştırmaları Program Koordinatörleri tarafından "Yurtdışı Staj, Araştırma ve Kariyer Olanakları" adlı etkinlik düzenlendi.

EĞİTİM - 2017-05-11 10:25:42

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri ile Harvard Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri iş birliğinde 2014 yılından beri devam eden Tıp Fakültesi Öğrenci Araştırmaları Programı kapsamında düzenlenen etkinliğe Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hüsnü Efendi, Öğrenci Araştırmaları Program Koordinatörü Doç. Dr. İpek Komsuoğlu Çelikyurt ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yaz Araştırmaları Her Kapıyı Açar

Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Hüsnü Efendi, Öğrenci Araştırmaları Programı’nın önemine vurgu yaptı. KOÜ Tıp Fakültesi Öğrenci Araştırmaları Programı ile Harvard Tıp Fakültesi’ne gitmeye hak kazanan Harvard Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bölümü Klinik Araştırma Görevlisi Doktor Dr. M. Furkan Burak ise yaptığı konuşmada Kocaeli Üniversitesi’nin Harvard Üniversitesiyle ortak program yapabilen sayılı üniversitelerden biri olduğunu belirtti.

Yaz araştırma stajı yapmayı düşünen adaylara tavsiyelerde bulunan Dr. Furkan Burak, “Öncelikle araştırma yapmak istenilen üniversite ve araştırma konusu seçilmeli. Sonrasında da laboratuvarında araştırma yapmak istediğiniz öğretim üyesine imlâ ve yazım kurallarına dikkat ederek bir ikna mektubu tarzında bir mail gönderilmeli” dedi. Dr. Furkan Burak, iyi değerlendirilmiş bir yaz araştırma stajının eğitim ve iş hayatında öğrencilere referans sağladığını ve her kapıyı açan bir anahtar olduğunu belirtti. Etkinlik soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER