DOĞAN, GELİN ENGELLERİ HEP BİRLİKTE ORTADAN KALDIRALIM

DOĞAN, GELİN ENGELLERİ HEP BİRLİKTE ORTADAN KALDIRALIM

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, engelliler haftası sebebiyle yayınladığı mesajında vatandaşlara seslenerek “ engellilerimizin temel haklarını sürdürmeleri içi hep birlikte engelleri ortadan kaldıralım” dedi.

YEREL HABER - 2017-05-15 10:47:47

Engelli ve onlara yönelik konuların her zaman öncelikleri olduğunu söyleyen Başkan Doğan,  “ engelli vatandaşlarımızın, hayatın tüm alanlarında varlık göstermelerine yardımcı olma hususunda hepimize önemli görevler düşmektedir. Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına varana dek her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadele gerçekten takdire şayandır. Bu mücadelelerinde onların yanında yer almak, onları teşvik etmek, onları herhangi bir dışlanmışlığa maruz bırakmamak, hepimizin öncelikli sorumlulukları arasında yer almaktadır.

ENGELLİ DOSTU BELEDİYEYİZ

Biz İzmit Belediyesi olarak, şehrimizin her noktasında engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, onların önlerine çıkan engelleri kaldırmak ve sosyal hayata katılımlarını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz.  Zincirlikuyu Camimize engellilerimiz ve yaşlılarımız için asansör yaptırdık. Engelsiz İletişim Projesini hayata geçirdik. Evde bakım hizmetini başlattık. Ekiplerimiz yatalak ve bakıma muhtaç kişilerin evlerine giderek her türlü ihtiyacını gideriyor. Engelsiz Ritim kursumuz, engelli gençlerimize özel halk oyunu kursumuz, yüzme kursumuz,  engelli meclisimiz,  engellilerle firmaları buluşturduğumuz Kariyerime Engel Yok etkinliklerimiz gibi bir çok projeyle onların hayata daha fazla tutunmalarını sağlıyoruz.

DUYARLILIĞIN ARTMASINA VESİLE OLMASINI DİLİYORUM

Biz inanıyoruz ki, engelli kardeşlerimizin hayatlarını daha da kolaylaştırmak, onların toplumla daha da bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak onlarında toplumsal sorumluluk almalarını mümkün kılmak, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesini de beraberinde getirecektir. Bu kapsamında yapılan tüm etkinliklerin ve açıklamaların toplumumuzun en hassas meselelerinden biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili duyarlılığın artmasına vesile olması dileğiyle, Engelliler Haftasını kutluyor; tüm engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini sevgiyle ve kardeşlik duygularıyla kucaklıyorum” dedi.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER