Mutlu Olmak İçin Kendini Tanı

Mutlu Olmak İçin Kendini Tanı

“Neden Mutlu Olamıyoruz?” konulu söyleşisi ile 9. Kocaeli Kitap Fuarı’na katılan yazar Refika Nemez, bakın mutluluğun formülünü nasıl açıkladı

KÜLTÜR HABER - 2017-05-18 11:28:01

9. Kocaeli Kitap Fuarı’na katılan Refika Nemez’in “Neden Mutlu Olamıyoruz?” konulu söyleşisi Karamürsel Alp Konferans Salonunda gerçekleştirildi.  Olaylara bakış açımızın bizim mutlu olup olmadığımıza etken olduğunu ifade eden Nemez, ‘’Mutluluk acının olmaması değildir. Mutluluk hazdan ve acıdan bağımsız var olan bir bilinç durumudur’’ dedi. Nemez, “Üç çeşit mutluluk vardır bunlar; Keyif, Bağlılık ve Anlam mutluluğudur. Bunlarda en uzun süren anlam mutluluğudur” diye ifade etti. İnsanoğlunun mutluluğu her zaman sağlam değerlere bağladığını anlatan Nemez, bu değerleri öğrenip geliştirip ve uygulayabiliyorsak mutluluğu bütün olumsuzluklara rağmen yakalamış olacağımızı söyledi.

 

KİBİR VE BENCİLLİK BİZİ MUTSUZ EDER

Konuşmasına mutluluğun tarifini yaparak devam eden Nemez, ‘’İçimizde olan iyi şeyleri emeğimizi çabamızı cömert bir şekilde karşılık beklemeden yapabiliyorsak mutlu olabiliriz. Bunun aksini yapıyor ve başta kendimiz olmak üzere başkalarını da mutlu edebiliyor isek o zaman mutluluğu olmuş oluruz’’ ifadesini kullandı. ‘’Mutsuzluğun bir tek nedeni olabilir; oda sizin kendi düşünce biçiminiz ve onun yarattığı sonuçlardır’’ diyen Nemez, konuşmasına ünlü düşünürler üzerinden örnekler vererek devam etti. ‘’Mutlu olmak için kendimizi çok iyi tanımalıyız’’ diyen Nemez, Kibir, bencillik ve saplantılı fikirlere karşı mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER