Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli 12. Olağan il kongresini gerçekleştirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli 12. Olağan il kongresini gerçekleştirdi.

Sabancı Kültür Merkezinde saat 13.00 da başlayan kongreye katılımın yoğun olduğu görüldü. Kongreye gelen partililer salonda oturacak yer bulamayınca adeta dış kısımlara taştılar.

SİYASET - 2017-05-21 15:02:41

Mevcut il başkanı Aydın Ünlü'nün tek liste ile girdiği kongre adeta şölen havasında geçti. Bütün ilçe teşkilatlarının yoğun katılım sağladığı kongreye  İl başkanı Aydın Ünlü 3. Kez aday oldu. 

Sabancı Kültür Merkezinin girişinde Mehteran takımının düzenlediği muhteşem konser delegeleri mest etti.

Kongre saat 13.15 gibi saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. İstiklal marşının okunması akabinde sunucu okuduğu Devlet Bahçeli'yi anlamak isimli şiiri seslendirdi. Sinevizyon gösterimi ile devam eden kongre divan başkanlığının ve üyelerinin seçimi ile devam etti.

İl kongresi divan başkanlığına Genel Merkez Myk üyesi ve Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı seçildi. Divan üyeliklerine ise Gebze, Derince, İzmit, Gölcük ve Karamürsel ilçe başkanları oy birliği ile seçildiler. 

Divan başkanlığına seçilen Sancaklı, kısa bir konuşma gerçekleştirerek gelen davetlilere selamladı. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin mesajını Gebze ilçe başkanı ve divan üyesi A. Ferit Taşdemir okudu.

Genel başkanın mesajının okunmasının akabinde partililer ayakta alkışlayarak Genel başkana saygılarını ifade ettiler.

Faaliyet raporu ve mali raporun okunmasının akabinde Kocaeli ülkü ocakları  başkanı Melikşah Taşkın kürsüye davet edildi.

 

BİRLİK VE BERABERLİĞE DİKKAT ÇEKTİ 

Ülkü Ocakları İl Başkanı Melikşah Taşkın kongrede yaptığı açıklama da öncelikle birlik ve beraberliğe dikkat çekti. Ve ülkü ocaklarının önemi ne değindi.

Taşkın'ın konuşmalarının ardından kürsüye İl başkanı ve il başkan Adayı Aydın Ünlü konuşmalarını yapmak üzere davet edildi.

 

TÜRK SİYASETİNDE LİDERLER DEĞİŞMEZ 

Ünlü'yü üzerinde Devlet Bahçeli'nin fotoğrafları olan minikler karşıladı. Ünlü gerçekleştirdiği konuşmada 2.5 yıllık görev yaptığı süreci, süreçte yaşananlar ve partisinin üzerinde oynanmak istenen oyunlara değindi. Partinin kurumsal anlamda gerçekleştirdiği ivmeyi anlattı. Hiç bir ülkücüyü ötekileştirmediğini söyleyen Ünlü, daha güzel günleri beraber aşacağını ve yeni kurulacak yönetim kurulu ile beraber Kocaeli ve Türkiye siyasetine damga vuracağını söyledi.

Liderine güvenen ve mayası sağlam bir il teşkilatının bugün nasıl bir yapıda sağlam kaldı ve dik durdu ise yine aday olan ve kurulacak olan yeni yönetimin dik duruşundan ödün vermeyeceğini belirtti.

Hak edenlerin hak ettiği bir yapıyı oluşturmak istediğini savunan il başkanı Aydın Ünlü, yarınlarımız için varız ve Türkiye siyasetine bize ihtiyaç var diyerek ülkücülere olan teveccühün artışından ve Genel Başkan Dr Devlet Bahçeli'nin duruşu sayesinde kazanılan ilginin sebebini teker teker sıraladı.

Türk dünyasının liderinin değiştirilemeyeceğini söyleyen Ünlü, değiştirmesinin teklif bile edilemeyeceğini söyleyerek sözleri mi sonlandırdı. 

Son olarak MHP MYK üyesi ve Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı söz aldı. Kısa  bir konuşma gerçekleştiren Sancaklı Aydın ÜNLÜ ve Kocaeli teşkilatlarının liderini anlayan bir yapıda olmasından dolayı ve dik duruşundan ötürü teşekkür etti. 

Listede hem yönetim kurulu hem de üst kurul sıralamasında ise Erkan Azeri'nin ilk başta olması ise Azeri'nin siyaseten yaptığı fedakarlıkların ödülü olarak değerlendirildi.

Konuşmaların akabinde oylama işlemi ne geçildi. Delegelerin yoğun katılımı ile kullanılan oylar neticesinde tek liste ile seçime giren Aydın Ünlü'nün listesi aşağıdaki  şekliyle oluştu...

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER