Kocaeli bu festivale akın etti

Kocaeli bu festivale akın etti

Bu yıl 13.sü düzenlen KO-MEK Genel Sergi Festivali 4 gün boyunca unutulmayacak bir organizasyonla iz bıraktı.

GÜNCEL - 2017-05-23 15:50:43

Tam 13 yıldır Kocaeli’nin dört bir yanında yüzbinlerce kursiyere eğitim veren Halk Üniversitesi KO-MEK, yine hafızalardan kolay kolay silinmeyecek bir yılsonu sergisini daha geride bıraktı. Bu yıl ilk kez Gebze’de düzenlenen KO-MEK genel sergi festivali 4 gün boyunca birbirinden güzel organizasyonlarla vatandaşlara unutamayacakları bir festival yaşattı. Yaklaşık 250 bin kişinin ziyaret ettiği festivalde sergilenen ürünler vatandaşlar tarafından tam not aldı.

 

BU FESTİVALDE KÜLTÜRLER GEÇİDİ VARDI

Genel Sergi açılışını Gebze Çoban Mustafa Paşa Camii Meydanı’nda gerçekleştirilen Mümin Sarıkaya konseri ile açan KO-MEK, 4 gün boyunca sahnelediği birbirinden güzel programlarla sergiye katılanları mest etti. Festival boyunca çeşitli yarışmalar, yöresel showlar, ikramlar, çocuk yüz boyama etkinlikleri, müzik gruplarının canlı performans etkinlikleri ve uygulamalı branş tanıtımları gerçekleştirildi. Gebze Kent Meydanı’nı bayram yerine çeviren KO-MEK her kültürden her yaşta vatandaşın beğenisine uygun çalışma gerçekleştirdiği için vatandaşların beğenisini aldı.

 

ŞEHİT TÜRKÜLERİ DUYGULANDIRDI

Festivalin son günü gerçekleştirilen Karagöz Hacivat Oyunu ile eğlenen vatandaşlar, geçmişimizin vazgeçilmezi olan parmak futbolu turnuvası ile vatandaşları eskiye götürdü. Tasavvuf Müziği sanatçısı Harun Beyaz’ın konseri ile ısınan Gebzelile,r Ömer Karaoğlu’nun seslendirdiği şehit türküleri ile duygulandı.

 

13 YILDA 468 BİN 427 KURSİYERE EĞİTİM VERDİK

2004 yılından beri meslek ve sanat alanında 12 ilçede 44 kurs merkezinde eğitim veren KO-MEK, 29 farklı meslek alanında 213 farklı branşta toplamda 468 bin 427 kursiyere eğitim verdi. 2016-2017 eğitim öğretim yılında 213 farklı branşta toplamda 49 bin135 kişiye eğitim verdi.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER