TAŞERONA MÜJDE...

TAŞERONA MÜJDE...

GÜNCEL - 2017-05-25 09:58:51

2015 Yılından bu yana Başbakanlar bakanlar ve hatta bir çok siyasi parti taşeronlar hakkında çok şey söyledi kimi kadro vericez kimi kadro verin dedi.

Ama gelinen noktada 800 000 e yakın taşeron işçisinin istediği şekilde bir kanun hazırlanmadı. Mecliste verilen tekliflerde ya red edildi yada kanunlaşamadı.

En son çalışma ve sosyal güvenlik bakanı sn.Müezzinoğlu katıldığı bir canlı yayında taşeron işçilikle alakalı çalışmaların devam ettiğini çalışmaların olgunlaştıktan sonra hükümete göndereceklerini söyledi.

Başbakanız sn. Yıldırımda çeşitli kurumlarda çalışan taşeron işçilerin çalışma şartları kadrolu işçilerden daha kötü ve ücretleri daha düşük. Zor bir konudur. Konunun önemini biliyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor.burada iyileştirmeler makul adil bir sonuç inşaallah olacak. Açıklamasında bulunmuştu.

En son CHP Kocaeli milletvekili Fatma Kaplan HÜRRİYET Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada her dönem hükümet tarafından taşeron işçilere verilen kadro sözlerini gündeme taşıdı. Ve tüm taşeron işçiler eşit haklarla kadroya alınmalıdır. Dedi.

Taşeron işçilerin kadroya alınması hususunda Cumhurbaşkanımızdan Başbakanımıza, siyasi partilerimizden stklara kadar, bir çok kurum ve kuruluşun talebi ve arzusu belli iken inanıyorumki tüm milletvekillerimizde alın teri ile çalışıp hakkını isteyen bu vatandaşlarımızın sesini duyacak ve bu sese kulak verecektir.

Seçim dönemlerinde bilboardları süsleyen taşerona müjde yazıları umarım esas olarak müjdeye dönüşür ve taşeron işçilerimiz bekledikleri asli kadroya kavuşurlar.

Saygılarımla...

MUHAMMET ALPEREN ORUÇ

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER