DOĞAN, ÇOCUKLARI KULLANANLARA FIRSAT VERMEYİN

DOĞAN, ÇOCUKLARI KULLANANLARA FIRSAT VERMEYİN

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Dünya çocuk işçiliği ile mücadele günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

GÜNDEM - 2017-06-09 17:50:24

Mesajında çocuk işçiliğin, çocuk istismarının bir şekli olduğuna vurgu yapan Başkan Doğan, 

“çocukların sokaklarda mendil, su, sakız ve birtakım hediyelik eşya satmalarına ilgi göstermek, duyarlılık gibi görünse de, aslında bu yapılan çocuklara iyilik değil kötülüktür. İstismara maruz kalmış bir çocuk bunun izlerini ömür boyu taşıyacaktır. Belli bir yaşın altında çalıştırılan çocukların ruh sağlıkları olumsuz olarak etkilenmekte ve gelecekte sorunlu birer birey, sorunlu bir anne baba olacaktırlar” dedi.

ÇOCUKLUKLARININ GEREKTİRDİĞİ GİBİ YAŞASINLAR

Çocukların dilendirilmesi konusunda da toplumu dikkatli olmaya davet eden Doğan “dilencilik olayı fakir bir ailenin geçimini karşılamak için yapılıyor olarak bilinse de bu durum zaman zaman çocuk istismarına dönüşüyor. Mendil satan bir çocuktan mendil almakla ona iyilik yapmış olmuyorsunuz. O çocuğu sorunlu bir çocuk haline getiriyorsunuz. Cami avlularında çocuğunu kullanarak ona istismar yapmaya çalışın anne babalara fırsat vermeyin. Bu olay toplumun tüm kesimlerinin hassasiyetle yaklaşmasını gerektiren, toplumumuzun geleceğini etkileyen bir durumdur. Çocukların çocukluklarının gerektirdiği gibi yaşamalarını sağlamalıyız

HERKESİ DUYARLI OLMAYA DAVET ETTİ

Hükümetimizin çocuk işçiliğiyle ilgili çıkardığı önemli kanunlar var. Bu anlamda önemli gelişmeler olmakla birlikte bu durumun herkes tarafından duyarlılıkla takip edilmesi gerekmektedir. Biz, İzmit Belediyesi olarak durumun hassasiyetini çok iyi bilen bir belediye olarak Türkiye de ilk defa Çocuk Hakları Masasını kurduk, daha sonra okulunu açtık. Çocuklarımıza bize nasıl müracaat edebileceklerini anlattık. Masamızda onlardan gelen başvurulara da çok hassas şekilde çözümler üretmeye çalışıyoruz. Bu konudaki mücadele hepimizin görevi” diyerek vatandaşları çocuk istismarı konusunda duyarlı olmaya davet etti.   

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER