İZMİT’TEKİ RAMAZAN ETKİNLİKLERİNDE BOSNA RÜZGARI ESTİ

İZMİT’TEKİ RAMAZAN ETKİNLİKLERİNDE BOSNA RÜZGARI ESTİ

Ramazan ayı boyunca etkinliklerin gerçekleştirildiği Kültür Tepesi ve Doğu Kışla’da her akşam vatandaşlara farklı etiklikler sunan İzmit Belediyesi, dünyanın dört bir yanından ünlü İlahi grupları ve halk dansları topluluklarını da misafir ediyor.

YEREL HABER - 2017-06-11 13:05:54

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikler kapsamında dünyaca ünlü Bosna Hersek Grozde İlahi Grubunu, Halk Dansları topluluğu da sahne alarak İzmitlilere unutulmaz bir gece yaşattı.    Bosna Hersek’in Grozde Belediye Başkanı Muhammd Ramovic’in de katıldığı gecede İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan misafirleriyle yakında ilgilendi.   Grozde Belediye Başkanına İzmit’in sembolü Pişmaniye ve saat kulesi hediye eden Başkan Doğan yaşattıkları güzel gece için kendilerine teşekkür etti.

BİRLİK BERABERLİKLE MÜCADELE EDİLDİ

Programda konuşan Başkan Doğan,  “ inancımızın değerlerini bu güzel Ramazan gününde bizlerle paylaşan Bosnalı kardeşlerimiz duygularımıza başka bir anlam kattı. Atalarımızın bütün dünyaya insanlık, adalet, hak, hukuk verdiği dönemler Bosna’da kardeşlik, barış, huzur vardı. Nasıl ki, Türkiye’de bir Çanakkale Savaşında vatan, bayrak, ezan ve namus uğruna gözünü kırpmadan düşmana atılan Mehmetçiklerimiz varsa Grozde’de de aynı kardeşlerimiz kahramanlıklarını gösterdiler.  Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde halkımız nasıl Kurtuluş Savaşı’nda, Haçlı Savaşlarında birlik ve beraberlik içerisinde düşmana karşı koyduysa Bosna’da da Ali İzzet Begoviç önderliğinde mücadele eden Müslüman kardeşlerimiz de aynı birlikteliği ve inancı gösterdiler.

TÜM KARDEŞLERİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

 Geçmişte verdiğimiz mücadelelere bakıldığında Türkiye olarak daha güçlü, daha birlik beraberlik içerisinde, dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına girme mücadelemizin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Bizler sadece İzmit ve ülkemizdeki insanlar için değil, Afrika, Suriye, Irak, Bosna’daki kardeşlerimiz için de çalışmak durumundayız. Onlar bize güveniyorlar, biliyorlar ki, biz varken onların kılına dokunamazlar. Liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde oralara elimizden gelen desteği yapıyoruz.

KARDEŞ BELEDİYELERİMİZİ DESTEKLİYORUZ

Bosna’daki kardeş belediyelerimize çok güzel destekler veriyoruz ve daha da fazlasını vereceğiz. Bu haçlı zihniyetine, Türkiye’nin düşmanlarına vereceğimiz en güzel cevap kardeşliğimiz, birlik beraberliğimizdir. Hiçbir ayrım yapmadan biz din kardeşi, Müslüman kardeşimiz olarak,  bin yıllardır omuz omuza mücadele veren Türk Milleti olarak birliğimizi beraberliğimizi arttıracağız.

KURUŞUNUZU ZİYAN ETMİYORUZ

Bizler herkesin Belediyesi ve herkesin belediye başkanıyız. Sizlere hizmet etmekten onur duyuyoruz.  Hizmetlerimizde hiçbir ayrı gayrı yok. Daha çok çalışıp, İzmit’imizi daha çok kalkındıracağız. Tramvay yakında bitecek, yakında Mehmet Ali Paşa Gençlik Merkezi’miz tamamlanacak. Okul, cami, Kur’an kursu hepsine destek veriyoruz. Türkiye’nin en büyük hastanesi Cephaneliğe yapılıyor. Kadın Sosyal Yaşam Merkezi, Amatör Spor Kulübü, Deprem Müzesi bir çok güzel hizmeti sizin kuruşunuzu ziyan etmeden size sunuyoruz.  Türkiye’de 10 bin çocuğumuza basket topu dağıttık, bu sene 10 bin öğrencimize de bisiklet verdik, on binlerce çocuğumuza tablet dağıttık. Kuruşunuzu ziyan etmiyoruz” şeklinde konuştu. Bosna Hersek’in Grozde Belediye Başkanı Muhammd Ramovic de İzmit’te olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER