Gültekin, Verallife hakkında çıkan haberleri yalanladı

Gültekin, Verallife hakkında çıkan haberleri yalanladı

Veliahmet ve Hacıhızır Mahallelerine talip olan Verallife İzmit Teras projesinin sorumlusu Abdulkadir Gültekin, Büyükşehir Belediyesi’nin projede yer alan ulaşım ve dolaşım konusunda daha iyisini istediklerini belirtirken “Gerekli olan bir projeyi Büyükşehir’in reddedeceğini düşünmüyorum” dedi

GÜNDEM - 2017-07-13 16:31:43

Veral İnşaat’ın Veliahmet ve Hacıhızır Mahallelerine talip olan kentsel dönüşüm projesi Verallife’ın Proje Sorumlusu Abdulkadir Gültekin, Verallife projesi ile ilgili bilgiler verdi. Proje hakkında çıkan haberlere de yanıt veren Gültekin, projeyi eleştirenlere “Eleştiri yoksa orada demek ki bir çalışma yok, ama eleştiriniz varsa gelin konuşalım. Bu şehir hepimizin” şeklinde çağrıda bulundu. Geçtiğimiz ay Büyükşehir Belediyesi’ne projelerini sunduklarını, ancak ulaşım ve dolaşım konusunda daha iyisini beklediklerini söylediklerini belirten Gültekin, “Gerekli olan bir projeyi Büyükşehir’in reddedeceğini düşünmüyorum” dedi.

Proje hakkında bilgiler veren Verallife Proje Sorumlusu Abdulkadir Gültekin, “Bizim projemiz; Veliahmet ve Hacıhızır Mahallelerinde 13.9 hektarlık bir alanda kentsel dönüşüm değil, şehre dönüşüm projesidir. İzmit’in siluetine fayda getirecek proje yapıyoruz. Yaptığımız her hareketin bu ilde bir iz bırakacağını düşündüğümüz için belediyelerle, STK’larla, Mimarlar Odası ile oturup konuştuk. Veliahmet bölgesindeki binalar 50-60 yılık. Orada yaşayan hak sahipleri oradaki binalarını yenileme gereği duyacak. Bireysel müteahhitler girdiği anda yukarıda mantar şeklinde binalar olacak. Birbirini okşamayan, özdeşleşmeyen binalar olacak. Veliahmet ve Hacıhızır aşağı yukarı 100 yıllık mahalleler. 2 metre 90 santim yalnızca at arabasının geçebileceği sokakları var. Biz projeyi çözerken önce yolları çözdük. Öncelikle İtalyan firma ile çalıştık” şeklinde konuştu.

ELEŞTİRİNİZ VARSA GELİN KONUŞALIM

Gazetelerde çıkan haberlere de yanıt veren Gültekin, “Bu proje hakkında bazı gazeteci arkadaşlar yazıp çiziyorlar. Eleştiri yoksa orada demek ki bir çalışma yok, ama eleştiriniz varsa gelin konuşalım. Bu şehir hepimizin. Cumhurbaşkanımız, bakan bey kentsel dönüşümü destekliyor. Depremde en çok yara alan illerden birincisi Kocaeli, ikincisi Van’dır. Önceliğimiz bu projede para kazanmak değil, Türkiye’nin yükünü sırtına alan şehre biz ne yapabiliriz? Derdimiz bu” sözlerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİRİN REDDEDECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM

“Biz önce derdimizi belediyelerimize anlattık” diyen Gültekin, “Çok da iyi davrandılar. ‘Şehre ve insanlara zarar vermeden bir şey yapıyorsanız destekçisiyiz’ dediler. Büyükşehir Belediyesi’ne bir başvuruda bulunduk. Onların bizden istediği; yaptığımız alanda ulaşım ve dolaşım konusunda daha iyisi. İzmit’in yüzde 90’ına kentsel dönüşüm gerekiyor. Çok bina yapmak değil, kaliteli projeler yapmak şehre prestij kazandırır. Bu projenin bu şehre gerekli olduğunu herkes söylüyor. Gerekli olan bir projeyi Büyükşehir’in reddedeceğini düşünmüyorum. Olursa da yine şehre zarar vermeyen binalar yapacağız” ifadelerine yer verdi.

KİMSEYİ TEHDİT ETMEDİM

Ardından insanları tehdit ettiği iddialarına da yanıt veren Gültekin, “Biz ulaşım ve dolaşımları çözmek için inşaat yapılmayacak yerlerdeki insanlarla anlaştık. Bunları da tekrardan Büyükşehir’e sunacağız. Uzlaşma sağlayamadığımız hak sahipleri var. Gazetelerde insanları tehdit ettiğim yazılmış. Ben kimseyi tehdit etmedim, öyle bir yapıya sahip değilim. Biz işimizi yapıyoruz. Burası değneksiz köy değil. İzmit’te kimse kimseyi tehdit edemez. İzmit’in halkı çok duyarlı” şeklinde konuştu.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER