15 Temmuz Darbe Girişiminin Ulusal ve UluslararasıDüzeyde Etki ve Yansıması Paneli Yapıldı

15 Temmuz Darbe Girişiminin Ulusal ve UluslararasıDüzeyde Etki ve Yansıması Paneli Yapıldı

Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin (18.07.2017) düzenlediği 15 Temmuz Darbe Girişiminin Ulusal ve Uluslararası Düzeyde Etki ve Yansıması Paneli konferans salonunda gerçekleşti.

YEREL HABER - 2017-07-21 12:01:54

Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr.Sadettin Hülagü’nün  Panel Başkanı olarak katıldığı panelde Doç.Dr.İrfan Kaya ÜLGER , Doç.Dr.Ali Poyraz GÜRSON, Doç.Dr.Vehbi BAŞER panelist olarak yer aldı.         Açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof.Dr.Sadettin Hülagü “15 temmuz darbe girişiminin ulusal ve uluslararası düzeyde etki ve yansıması ne olur bunun akademik düzeyde görülmesi gerekir bunun  sosyolojik ve bilimsel analizinin yapılması lazım” diyerek sözlerine başladı.  15 Temmuz Kalkışmasının sene devriyesindeki hasasiyetini bildirerek sözlerine devam eden  Prof.Dr. Hülagü “Türkiye Cumhuriyet’i şimdiye kadar böyle bir ihanetle karşı karşıya kalmadı, bu kalkışma gerçekleşebilseydi ülkemizde tamiri mümkün olmayan yaralar açacaktı” dedi.

Prof.Dr.Sadettin Hülagü “Türk Halkı demokrasi nöbetinde elinde bayrağıyla omuz omuza durarak Türk halkının istiklaline ve istikbaline hiçbir şekilde gem vurulamayacağını göstermiştir”  diyerek sözü panelistlere bıraktı bıraktı.

15 Temmuz  ve Türk Dış Politikası başlığı ile  DoçDr.İrfan Kaya ÜLGER, 15 Temmuzun Sivil ve Asker İlişkilerindeki Etkileri başlığı ile Doç.Dr.Ali Poyraz GÜRSON ve  15 Temmuz Darbe Girişimine Toplumsal Tepkiler ve Yansımalar başlığı ile Doç.Dr.Vehbi BAŞER konuşmalarını yaptı.

Üniversitemiz akademik, idari ve öğrencilerinden yoğun katılımın olduğu panel, soruların cevaplanmasıyla son buldu.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER