2018 YILI ARSA METREKARE DEĞERLERİ 31 TEMMUZ’A KADAR ASKIDA

2018 YILI ARSA METREKARE DEĞERLERİ 31 TEMMUZ’A KADAR ASKIDA

Emlak Vergisi Kanunu uyarınca dört yılda bir hesaplanan emlak vergisi oranlarında 2018 yılı için ilgili komisyonun belirlediği oranlar askıya çıkartıldı

GÜNDEM - 2017-07-25 13:26:35

Askı süresinin 31 Temmuz’da sona erdiği ve itirazların bu tarihe kadar yapılması gerektiği kaydedildi.

İzmit Belediyesi’nden yapılan açıklamada asgari arsa metrekare birim değerleri her 4t yılda bir kurulan Takdir Komisyonu üyeleri tarafından cadde ve sokak ve bazında belirleniyor. Komisyonun bütün cadde ve sokaklar için belirlediği yeni oranların askıya çıkartıldığı, askı süresi sonucunda itirazların değerlendirildikten sonra yürürlüğe gireceği açıklandı. İtirazların 31 Temmuz tarihine kadar             Kocaeli Vergi Mahkemelerine yapılacağı ifade edildi. Belediye Başkanı veya görevlendirdiği bir memurun komisyon başkanlığındaki taktir komisyonunda belediyeden yetkili bir memur, Vergi Dairesi’nce görevlendirilen iki memur, Tapu Müdürlüğü’nce görevlendirilen bir memur, Ticaret Odası’ndan bir temsilci, Organize Sanayi Bölge temsilcisi ile mahalle veya köy muhtarından oluşuyor.

 

ASKI YERLERİ

 

Belediye yetkilileri, yaklaşık 80 sayfadan yer alan 2018 yılı arsa metrekare birim fiyatlarının mahalle veya köy muhtarlıkları, Ticaret Odası, Ziraat Odası, Vergi Dairesi ve İzmit Belediyesi ilan panosunda askıya çıkartıldığını söylediler. Vatandaşların, açıklanan yerlere giderek birim fiyatlarını inceleyebilecekleri kaydedildi.   Taktir Komisyonunun belirlediği oranların 2021 yılına kadar geçerli olacağı öğrenildi.

 

EMLAK VERGİSİ ORANLARI

 

Türü

Büyükşehir Belediyesi sınırları dışındaki yerlerde

Büyükşehir Belediyesi sınırları ve mücavir alanları içinde

Diğer Binalarda

Binde 2

Binde 4

Meskenlerde

Binde 1

Binde 2

Arazilerde

Binde 1

Binde 2

Arsalarda

Binde 3

Binde 6

 
Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER