DARICA GİRESUNLULARI AĞIRLARI

DARICA GİRESUNLULARI AĞIRLARI

Darıca Belediyesi 9. Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasında sahne alan Giresunlular Dernek gecesinde Karadeniz müziği eşliğinde sahili dolduran bölge halkı gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlendi.

GÜNDEM - 2017-07-30 11:15:07

Yöresel sanatçılar tarafından Karadeniz müziğinin en güzel eserlerinin seslendirildiği gecede açılış konuşmasını yapan Giresunlular Dernek Başkanı Bilal Kır, “Dokuz yıldır şehrimizin gelenek ve göreneklerinin tanıtıldığı Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasında memleketimizi en iyi şekilde temsil etmek için çalışıyoruz, Giresun’un gecesinde siz değerli hemşerilerimizle birlikte olmanın büyük mutluluğunu yaşıyorum. Gecenin düzenlenmesinde bizlere katkıda bulunanlara teşekkür ediyor, hepinize iyi eğlenceler diliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

KARADENİZİN GÜZEL ŞEHRİ

Giresunlular  Dernek Gecesinde bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise tüm bölge halkının ve ülkemizin dört bir yanından gelen misafirlerin katılımıyla dokuz yıldır birlik ve beraberlik içinde devam eden Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasının artık marka olduğunu ifade ederek “Karadeniz’in güzel şehri Giresun’lu hemşerilerim, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bu akşam Topal Osman’ın memleketi Giresun’dayız. Bu etkinliğimiz sayesinde ülkemizin değişik coğrafyalarından gelerek yaşantılarını burada sürdüren vatandaşlarımız her akşam birlik ve beraberlik içinde hem eğleniyor, hem de değişik kültürleri tanıma fırsatı yakalıyor. Yeşil ve mavinin kucaklaştığı, inci kenti Giresunlu hemşerilerim, bu akşamda Giresun’u tanımak ve eğlenmek için buradayız. Hepiniz gecemize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Protokol konuşmalarının ardından dernek yönetimi tarafından protokol üyelerine ve gecenin hazırlanmasında emeği geçenlere plaket takdimi yapıldı. Programda sahne alan sanatçılar söyledikleri birbirinden güzel, hareketli şarkı ve türkülerle Darıca Sahilini dolduranlara unutulmaz bir müzik ziyafeti sunarken, binlerce vatandaş türküler eşliğinde sahilin değişik  noktalarında horon teperek gecenin tadını çıkar

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER