Başkan Karaosmanoğlu, “Milli takım için elimizden geleni yaptık”

Başkan Karaosmanoğlu, “Milli takım için elimizden geleni yaptık”

Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli’de kamp yapan Açıksu Yıldızlar ve Gençler Milli Takımı’nı ziyaret etti. Genç yüzücülerle yakından ilgilenen Karaosmanoğlu, sporculara katılacakları uluslararası yarışmalarda başarılar diledi.

SPOR - 2017-08-29 13:00:41

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Kerpe’de ki Türkiye Yüzme Federasyonu Açıksu Yıldızlar ve Gençler Milli Takım kampını ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen kampta ki Milli Yüzücülerle yakından ilgilenen Karaosmanoğlu, uluslararası arenada boy gösterecek sporculara başarılar diledi. Avrupa Açıksu Yüzme Şampiyonası’na Kocaeli’nde hazırlanan sporcularla gurur duyduğunu da ifade eden Karaosmanoğlu, “Genç sporcularımızın rahat bir kamp dönemini geçirmesi için elimizden geleni yaptık. Umarın Kocaeli’de kamp yapmaktan büyük keyif almışlardır” dedi.

 “YÜZME FEDERASYONU İLE İŞBİRLİĞİMİZİ GELİŞTİRİYORUZ”

70 Sporcu ve 10 antrenörle Kerpe’de ki kamplarının son gününde Açıksu Milli Takımıyla bir araya gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 13 ve 20 Ağustos tarihlerinde Açıksu Yüzme Şampiyonası’nın Kocaeli etabını organize ettiklerini de ifade etti. Türkiye Yüzme Federasyonu ile işbirliğimizi geliştiriyoruz da diyen Karaosmanoğlu, “Karamürsel Altın Kemer ve Kerpe Halk Plajı’nda gerçekleştirdiğimiz şampiyonalarla yüzme sporuna destek olduk. Bu yarışlar aynı zamanda Milli Takım seçmeleri için de önemli bir zemin oluşturmuştu” açıklaması yaptı.

 KARAOSMANOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİLER

Açıksu Milli Takımı’na verilen desteğin aynı zamanda gençlere verilen bir değer olarak görülmesi gerektiğini de ifade eden Karaosmanoğlu, “Sporcularımızın ve antrenörlerimizin iyi bir ortamda kamp yapılabilmesi içinde her türlü olası ihtiyaçları içinde yakından ilgilendik” ifadelerini kullandı. Ziyarette Milli Takım tişörtü hediye edilen ve kamp için desteğini esirgemeyen Karaosmanoğlu’na federasyon yetkilileri de ayrıca teşekkür etti. Açıksu Yıldızlar ve Gençler Milli Takımı Kamp Sorumlusu Sabri Bozca’da, kampın istenilen seviyede geçtiğini ifade ederken, “Bu imkânı sağlayan başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ediyorum. Buradan çıkacak başarılı sporcularımız ülkemizi uluslararası yarışmalarda temsil edecek. Kandıra Sahillerimiz çocuklarımızın kamp yapması içinde çok uygundu. Çocuklarımız yoğun bir antrenman sürecinden geçtiler. Verimli geçen bu kamp geleceğe ışık tutacaktır” açıklamasını yaptı.

 MİLLİ TAKIM KAMPINA KOCAELİ’DEN DE SPORCULAR KATILDI

Yıldız ve Genç Milliler kampın son gününde Kocaeli’nin güzelliklerini de gezme şansını yakalarken, Yüzme Federasyonu Asbaşkanı Haluk Önem’de sporcularla birlikte kampta yer aldı. Kandıra sahillerinin tanıtımı açısından da önemli olan bu kamp, Kerpe sahillerinde görsel şölenin yaşanmasına da neden oldu. Açıksu branşının tanıtılması açısından önemli olan bu kampın ilk defa seksen sporcuyla yapılması da, ayrı bir öneme haiz olduğu federasyon yetkililerince de belirtildi. Milli Takım kampında kentimizde ki yüzme kulüplerinden Kocaeli Yüzme Kulübü (KYK) Başkanı Işıl Bozca’da takip etti. Milli Takım kampında KYK’den yedi sporcu ve iki antrenör, Kocaeli Yıldızlar Yüzme Kulübünden bir sporcunun yer alması Kocaeli adına ayrı gurur kaynağı da oldu.

 LLİ TAKIM KERPE’Yİ SEÇTİ

Öte yandan Kerpe’deki yarışların ardından Türkiye Yüzme Federasyonu, Açıksu Milli Takımı’nın Kerpe’de kampa girmesine karar verdi. Kerpe Plajı’nın seçilmesinde ise Büyükşehir Belediyesi’nin denize, sahile ve tesisleşmeye verdiği önem büyük rol oynadı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bölgeye yaptığı yatırımlarla adeta çehresi değişen Kerpe Plajı, Milli Takımın burada rahat bir şekilde kamp yapmasına olanak sağladı. Ayrıca yüzücüleri zorlayacak derecede dalga olmaması, denizanalarının bulunmaması da bu tercihi kuvvetlendirdi. 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER