SOKAKLARDA SATRANÇ VAR

SOKAKLARDA SATRANÇ VAR

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından organize edilen “Sokakta Satranç Var” etkinliği başlıyor.

SPOR - 2017-09-02 16:56:28

Türkiye’nin dört bir yanında satranç rüzgarı estirecek proje, 11-17 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. TSF'nin tüm ülkeyi satranç tutkusunda birleştirmeyi hedeflediği etkinlik, Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Gaziantep’e, Şanlıurfa’dan Çanakkale’ye 81 il, 913 ilçe ve köylerde açık havada satranç müsabakası yapma keyfi yaşatacak.

"Haydi satranç severler, sokaklarda şah mat mücadelesine" diyen TSF Başkanı Gülkız Tulay, "Satranç Ülkesi Türkiye"de, satranç sevgisinin hızla büyüdüğünü kaydetti. Tulay, “Satranç sporu barış, centilmenlik, analiz, mücadele ve strateji demek. Dünyaya farklı pencerelerden baktıran bir bilgelik sporu. Sadece turnuvalar, şampiyonalar yetmez, bu sporu her an her yerde yapılan bir spora dönüştürüyoruz. 2015 yılında başlattığımız ‘Sokakta Satranç Var’ etkinliği ile her yıl Türkiye’nin dört bir yanında satrancı kapalı mekanlardan açık havaya taşıyoruz. Satranç sevdalılarını buluşturduğumuz bu etkinlik büyük ilgi görüyor ve çok keyifli görüntüler ortaya çıkıyor. Eğitim yılı öncesinde herkesi sokaklarda satranç oynamaya davet ediyorum” dedi.

FESTİVAL HAVASINDA GEÇECEK

TSF tarafından 2015 yılından bu yana organize edilen “Sokakta Satranç Var” etkinliği ile satranç, parklara, meydanlara, plajlara, piknik alanlarına, bahçelere, dağlara, ormanlara, tarihi ve kültürel mekanlara taşınıyor. 7’den 70’e herkesin ilgisiyle karşılaşan etkinlik, geçtiğimiz yıllarda Nemrut Dağı’ndan, Aspendos’a, Akdamar’dan Konya Ovası’na, Efes Harabeleri’nden Balıklı Göl’e kadar renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye'yi satrançla buluşturacak projenin bu yıl da yoğun katılımla festival havasında gerçekleşmesi bekleniyor.

TSF'nin her şehirde farklı yer ve mekanda hayata geçireceği etkinliklere katılmak isteyenler, saat, mekan gibi detaylara TSF il temsilciliklerinin internet sayfalarından ulaşabilecek. Ayrıca satranç tutkunları bir hafta boyunca dilediği her yerde satranç oynayarak da projeyi destekleyebilecek. Satranç sevgisini yansıtan renkli görüntüler ve fotoğraflar, katılımcılar tarafından il, ilçe belirtilerek #sokaktasatrançvar etiketi ile Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarından paylaşılabilecek.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER