İZMİT YAHYA KAPTAN YAĞMURSUYU TERFİ MERKEZİ TAMAMLANMAK ÜZERE

İZMİT YAHYA KAPTAN YAĞMURSUYU TERFİ MERKEZİ TAMAMLANMAK ÜZERE

İSU Genel Müdürlüğü, İzmit Yahya Kaptan mahallesinin yağmursularını toplayarak uzaklaştırmak için yağmursuyu terfi merkezi ile hattı inşa ediyor. Toplam 8,2 milyon liraya mal olacak projenin önümüzdeki ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

YEREL HABER - 2017-09-22 09:53:04

Küresel ısınma ile birlikte ani ve aşırı yağışların yaşandığı bölgemizde yağmursuları da yer yer tehdit oluşturuyor. İSU Genel Müdürlüğü, yağmursularının tehdit olduğu bölgelerde yağmursuyu hatları ile terfi merkezleri inşa ediyor. Yağmursularının aktarıldığı dereleri de ıslah ederek düzenli akışları sağlayan İSU, İzmit Yahya Kaptan mahallesinin yüzey sularını toplayarak uzaklaştıran mevcut terfi merkezini büyütmek için geliştirdiği projenin inşa çalışmalarını sürdürüyor.

Projenin betonarme ve pompa sistemlerinin imalatları son aşmaya geldi. Yağmursularının Sarıdere’ye terfi edilmesi için saniyede 4 m3 suyu aktarmak üzere 5 gruplu pompa merkezi yapılıyor. Ayrıca, proje kapsamında 1400 mm çapında çelik boru kullanılarak toplam 330 metre uzunluğunda yağmursuyu hattı D100 karayolu altından geçirilerek Sarıdere’ye bağlandı.

Bölgenin yağmur suyundan kaynaklanan problemlerini çözecek olan proje 8,2 milyon liraya mal olacak. Yahya Kaptan Yağmursuyu Terfi Merkezi, yağışların yoğun olarak yaşandığı önümüzdeki Ekim ayında işletmeye alınacak.

 
Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER