400 MEZUN DAHA!

400 MEZUN DAHA!

2014 yılında başlayan ve Kocaeli’nin 12 ilçesinde 43 kurs merkezinde eğitim gören kursiyerlere ulaşarak eğitim aldıkları branşların yanında “aile kavramı” üzerine bilinçlendirmeyi hedefleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) “Aile Okulu” projesinde 7. Dönem finalini gerçekleştirdi.

EĞİTİM - 2017-12-07 10:58:07

Proje kapsamında, alanında uzman eğitimciler öncülüğünde aile kavramı üzerinde kursiyerleri bilinçlendirmek, farkındalıklarını artırmak, bilgilendirmek ve eğitmek amaçlayan KO-MEK “Aile Okulu” Projesi kapsamında bugüne kadar 2124 kursiyere eğitim vererek sertifika verdi. İzmit ve Gölcük olarak iki ayrı programda toplamda 400 kursiyerin daha sertifika aldığı programa kursiyerlerin yoğun katılımı oldu.

BİLİNÇLİ AİLE NASIL OLMALI?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Kurslarında 7 dönemdir başarılı bir şekilde uygulanan “Aile Okulu” projesinde 5. hafta eğitimleri tamamlanarak final yapıldı. Sabah ve öğlen oturumu olarak gerçekleşen “Aile Okulu” eğitimlerinin sabah oturumunda konuşan Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan konuşmasında, “Bilinçli Aile” ve çocuk yetiştirme konusunda önemli açıklamalar yaptı. Leyla Atakan Kültür Merkezi Şefik Postalcıoğlu toplantı salonu ve Gölcük Kongre merkezinde gerçekleştirilen 5. hafta eğitimi ve sertifika törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, İŞKUR Kocaeli İl Müdürü Yaşar Efiloğlu ve ilçe protokolü katıldı. 

ÇOCUKLARINIZLA ARANIZDAKI OTORİTEYİ KORUYUN

Leyla Atakan Kültür Merkezi Şefik Postalcıoğlu Toplantı salonunda gerçekleştirilen sabah oturumunda konuşan Kişisel gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, “Bilinçli Aile’’ konulu bir seminer verdi. Katılımcılar tarafından dikkatlice takip edilen konuşmacı Sıtkı Aslanhan konuşmasında; “Bu millete atılan en büyük kazıklardan biri, ‘çocuğunuzla arkadaş olun’ cümlesidir. 10 yaşında çocukla nasıl arkadaş olunur? Nasıl otorite korunur? Tabi ki çocuğunuzla oyunlar oynayacaksınız. Ama otoritenizi de koruyacaksınız. Cennet annelerin ayaklarının altındadır. Ama ne oldu; kötü anne, dırdırcı anne oldu. Bir de tabi diziler var. Çocuklar dizilerde ne görüyorsa ertesi gün okulda ya da dışarda aynı şeyi yaşamak istiyor. Fatih Sultan Mehmet 10 yaşında babası tarafından tahta oturtuldu. Şimdi hangi anne baba çocuğuna 10 lira verip sokağa çıkartabiliyor? Ne yazık ki çocuklar sorumluluk almaktan korkuyorlar” diyerek sözlerine devam etti.

HAYIR, DEMEYİ ÖĞRENİN

Konuşmasına devam eden Eğitimci-Yazar Aslanhan, “Çocuklarınıza ‘hayır’ demeyin diyorlar. “Çocuklarımız bize Allah’ın emaneti. Bırakalım da hayatın gerçeklerini görsünler. Her birimizin çocuğu prens ve prenses bize göre. Ama hayat onlara her zaman prens ve prenses gibi davranmayacak” diye ifade ederek çocuklara karşı otoritenizi kurun diye anne babalara uyarıda bulundu.  Çocuklarınıza karşı birlik olun sizi kullanmalarına izin vermeyin” diye anne babaları uyaran Aslanhan’ın konuşmasından sonra sabah oturumuna katılan “Aile Okulu” projesinden mezun olan kursiyerlere sertifikaları protokol tarafından verildi.

ÇOCUKLARDA CİNSİYET VE KİŞİLİK BOZUKLUĞU VAR

Eğitimlerin ikinci oturumunu Gölcük Kongre Sarayı’nda gerçekleştiren Aslanhan burada da kursiyerlerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Konuşmasında son zamanlarda çocuklarda kişilik bozukluğunun görülmeye başlandığını ifade ederek başlayan Aslanhan, “Erkekleri erkek gibi kız çocukları da kız gibi yetiştirin” uyarısında bulundu. Yetiştirme şeklinin ilerde erkek kız ilişkilerine de yansıdığını ifade eden Aslanhan, “Evlenecek çocukların cinsiyet ve kişilik bozukluğundan dolayı ilişkilerinde sorunlar yaşandığını belirtti. Çocuk yetiştirmede örf ve adetlerin yanı sıra aile yapısının da önemli olduğunu vurgulayan Aslanhan, konuşmasını tüm katılımcılara teşekkür ederek hayatınızla çocuklarınıza örnek olun” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Konuşmanın sonunda “Aile Okulu” projesi Gölcük eğitimlerinden mezun olan kursiyerlere sertifikaları protokol tarafından verildi.

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER