"Müsaade Etmeyiz"

Günlerdir bölge gündemini meşgul eden Hünkar Çayırı'nın satışı konusuna tepkiler devam ediyor. Bugünde bölgemiz STK'ları, Siyasi Partileri ve Yüzlerce vatandaşın katılımı ile Gebze Hünkar Çayırında konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması yapıldı.

GÜNDEM - 2017-12-29 17:55:17

Kısa sürede yoğun bir tepkinin oluştuğu konu ile alakalı olarak yapılan basın açıklamasının öncesinden ise yüzlerce vatandaş Hünkar Çayırında Cuma namazını kıldılar. 

YÜZLERCE İNSAN CUMA NAMAZINI HÜNKAR ÇAYIRINDA KILDI

Cuma namazının ardından basın açıklaması yapan kalabalık grup içerisinde CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya, Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu, Saadet Partisi Darıca İlçe Başkanı Selim Çetinkaya, bölge STK'larının başkan ve temsilcileri de yer aldı.

Basın açıklamasını bölge STK'larını temsilen Türkiye Kars Ardahan Iğdır Vakfı Başkanı Mehmet Irak yaptı. Konuşması sık sık alkışlar ve satış hususuna tepki söylemleri ile kesilen başkan Irak konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"DEVLET BÜYÜKLERİMİZİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ"

"İlimizin Kıymetli STK Başkanları ve Basın Mensupları, Kıymetli hazirun Ecdadımızın en önemli mihenk taşlarından biri olan ve şuanda üzerine bastığımız toprakların mimarı Fatih Sultan Mehmed Han Hazretleri’nin bizlere bıraktığı miraslarından Hünkar Çayır’ının özel bir üniversite yapılması amacıyla Erzincan Kültür  Eğitim Vakfı’na verilmesinin büyük bir yanlışlık olduğunu dile getirmek için, Türkiye Kars Ardahan Iğdır VakfI ve bir çok il dernerlerimizle birlikte  bu hatadan bir an önce dönülmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızı ve devlet büyüklerimizi göreve çağırıyoruz."

BAŞKAN IRAK: "SESSİZ KALMAYACAĞIZ"

"Her iki lafın birinde ağzımıza övünçle gururla adını andığımız sen "Fatih'in İstanbul'u Fetettiği Yaştasın" diyerek duyguları kabartan sözleri söyleyeceğiz, sonra kalkacak 3 Mayıs 1481 tarihinde bugün ki adı ile Fatih Otağı dediğimiz Gebze’de bulunan bu otağda zehirlenerek öldürülen Fatih Sultan Mehmet Han Hazretlerinin emanetini ve hatırasını Erzincanlılar Vakfına satacak özel okul yaptıracağız diye birde övünüp susacaksınız öylemi…"

"BİZLER OKULA, CAMİYE, KIŞLAYA KARŞI DEĞİLİZ"

"Bizler okula, camiye, kışlaya karşı olan insanlar değiliz. Eğitim tabiki de önemli, tabiki de her geçen gün okullarımızın, sayısı artacaktır. Bizler de vakıflar olarak üzerimize düşeni yapmaktan kesinlikle geri durmayacağız. Gebze’de üniversite yapılması için bir çok alan varken tarihi bir değerimiz olan bu alanda üniversite yapılmasının büyük bir yanlışlık olduğunu olayın duyulduğu andan itibaren verilen tepkilerden de rahatlıkla anlayabilmekteyiz." 

"BU HATAYA MÜSADE ETMEMELİYİZ"

"Bizler her zaman ecdadın yaptıkları ile övünen ve onlardan öğrendiklerimizi gelecek nesillerimize aktarmak için mücadele eden topluluklar olarak, göz göre göre böyle bir hatanın yapılmasına asla ama asla müsade etmeyecek, sessiz kalmayacağız. Unutulmasın ki bizler üniversite açılmasına değil, üniversitenin açılacağı yere karşıyız. "

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER