GÜÇLÜ TÜRKİYE, GENÇLERİMİZİN OMUZLARINDA YÜKSELECEK

GÜÇLÜ TÜRKİYE, GENÇLERİMİZİN OMUZLARINDA YÜKSELECEK

AK Parti Kocaeli Milletvekili, Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı İlyas Şeker, TBMM’nin 9 Ocak’a kadar yasama tatilinde olması ile birlikte seçim bölgesi olan Kocaeli’nde ilçelere ziyaretler gerçekleştirirken gençleri de ihmal etmeyerek Aytepe Gençlik Kampı’nda motivasyon kampında bulunan AK Parti Darıca Gençlik Kolları’nı ziyaret ederek yerel ve ulusal gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

GÜNCEL - 2018-01-04 13:45:06

GENÇLERE KALABALIK HEYETLE ZİYARET

   AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Darıca Gençlik Kolları’nın Aytepe Gençlik Kampı’nda 14 mahalleden toplamda 70 genç ile birlikte gerçekleştirmiş olduğu motivasyon kampını ziyaret etti.

   Şeker’e yapmış olduğu ziyarette Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, AK Parti il yöneticisi Ayhan Naci Yılmaz, Darıca İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cengizhan Ramazanoğlu, Darıca ilçe yöneticileri, Darıca Belediye Meclis Üyeleri ve il gençlik kolları yöneticileri eşlik ettiler.

GENÇ KARDEŞLERİMİZE GÜVENİMİZ HER DAİM TAM

   Darıca gençlik kollarını gerçekleştirmiş oldukları motivasyon kampında ziyaret eden Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, yapmış olduğu bu ziyarette öncelikle TBMM’de gerçekleştirilen 2018 yılı bütçe görüşmeleri hakkında bilgi verdikten sonra yerel ve ulusal gündeme dair gençlerle söyleşi gerçekleştirdi.

   2002 yılında 117 milyar TL olan devlet bütçesinin 2018 yılında 762,8 milyar TL olduğunu ve hazırlanan bütçede aslan payının 134,2 milyar TL ile Milli Eğitim Bakanlığı’na ait olduğunu ifade eden Şeker, sözlerine ‘’Genç kardeşlerim, öncelikle bilmelisiniz ki AK Parti hükümeti olarak bizler her zaman sizin yanınızda olduk ve olmaya devam edeceğiz. Çünkü bizler biliyoruz ki Güçlü Türki’ye sizlerin omuzlarında yükselecek. Bunun için de siz genç kardeşlerimize güvenimiz her daim tam. Bizler bu bilinçten hiçbir zaman uzaklaşmayarak attığımız adımları bu doğrultuda şekillendiriyoruz. Bu noktadan hareketle 2018 yılı bütçesini hazırlarken siz genç kardeşlerimizin gelecek günlere daha umutlu bakabilmesi amacıyla özenle çalıştık. 2002 yılında bütçenin %43’ünün gittiği devletin kamburu haline gelmiş olan faiz giderlerini 2018 yılı bütçesinde %9,4’e düşürdük ve önümüzdeki yıllarda Allah nasip ederse bu oranı daha da aşağılara çekeceğiz inşallah. Bunun yanında 2002 yılında 3.492 dolar olan kişi başı GSYH, 2018 yılı ile birlikte 11.409 dolara yükseldi. Devletin borç stokunun milli gelire oranı 2002 yılında %74 iken 2018 yılında bu rakamın %28,5 olacağını öngörüyoruz.’’ ifadelerini kullanarak devam etti.

   Gençlerin sorularını yanıtlayan ve tecrübelerini paylaşan Şeker, ‘’ 2018 yılı bütçesini hazırlarken siz genç kardeşlerimizi ön plana koyduğumuzu ifade etmiştim. Bu durumun daha iyi anlaşılabilmesi için ülke olarak gençlerimize hizmet yolunda nerden nereye geldiğimizi daha iyi anlamak için günümüzü geçmiş dönemlerle kıyaslamak gerekir. Örneğin Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi 2018 yılında 134,2 milyar TL. Bu rakamı AK Parti hükümetleri olarak bizler 2002 yılından bu güne dek 13 kat arttırdık. 2002 yılında yurt genelinde 510 bin öğretmen varken bu rakam 2017 yılı sonu itibari ile 904 bine yükseltildi. 2002 yılında okullarımızda toplamda 343 bin derslik varken bu rakam 2017 yılı sonu itibari ile 562 bine ulaştı. 2002 yılında üniversiteli öğrencilerimize genel bütçeden 6,6 milyar TL ayrılırken 2018 bütçesinde bu rakam 41,7 milyar TL’ye ulaştı. Bununla beraber 2002 yılında yurt geneli toplam 76 üniversite mevcut iken bugün bu rakam 186’ya ulaştı. 2002’de 451.550 üniversiteli kardeşimiz kredi alırken bugün bu rakam 1.235.898. Ayrıca 2005 yılında 54.724 öğrencimiz burs alırken bugün bu rakam 400.288. 2004 yılından bu yana AK Parti olarak bizler burs veya kredi başvurusunda bulunan her öğrencimizin talebini karşılıksız bırakmadık. Son olarak ifade etmek isterim ki; 2002 yılında burs veya kredi miktarı 45 TL iken bugün bu rakamın 470 TL’ye ulaştı.’’ dedi.

   Kurulduğu günden bugüne dek AK Parti bünyesinde yer alan teşkilatların arasında Kocaeli Gençlik Kolları’nın her zaman ayrı bir yerinin olduğunu ifade eden TBMM Bayındırlık, İmar ve Turizm Komisyon Başkan Vekili İlyas Şeker, ‘’ Kocaeli Gençlik Kolları olarak sizler genel merkezimiz nezdinde ülke geneli her ay düzenli olarak güncellenen teşkilat performans sisteminde liderliğini hiçbir zaman diğer illere bırakmadınız ve gayretle, yılmadan çalışmaya devam ettiniz.Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, bu gayretleriniz karşısında kayıtsız kalmayarak ocak ayı içerisinde gerçekleştireceğiniz il gençlik kolları kongresine katılarak sizlere hitap edecek. Sn. Cumhurbaşkanımız ülke genelinde gençlik kolları bazında sadece ve sadece üç ilin kongresine katılım sağlayacak. Bunun ne denli önemli olduğunu unutmayarak kongre gününe kadar hazırlıklarınızı eksiksiz yapacağınızdan şüphem yok.’’ diyerek kamp alanından ayrıldı.   

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER