TEHDİT ALTINDA!

TEHDİT ALTINDA!

Mahalle kültürünün en önemli parçası olan bakkallar ve zincir olmayan marketler tehdit altında.

YEREL HABER - 2018-01-17 16:08:34

Hiç düşündünüz mü bu bakkal ve marketler kapanırsa onlarla birlikte sizinde neler kaybedebileceğinizi?

Evet zincir marketler bakkallarımızı ve marketlerimizi tehdit ediyor. Tehdit edilen o bakkal ve marketler ise sizin paranız olmadığında gidip ekmeğinizi peynirinizi alabildiğiniz yerler. Siz evde yokken çocuğunuz gidip “annem evde yok” deyip ihtiyacını alabilir. Hadi gidende yanı başınızdaki zincir marketten veresiye bir ekmek alında görelim. Oysa bakkalınızdan veresiye değil ücretsiz bile alabilirsiniz.

Cenazeniz olduğunda bakkal komşunuz yanınızda, Çocuğunuzu askere gönderirken yanınızda, düğününüzde yanınızda, oysa zincir marketler sadece sizden kazanacağı paraya bakar, eğer mahallenizdeki ciro yetmezse de şubesini hemen kapatır.

Normal mahalle marketi ile zincir market arasında Aylık alışverişte ya 50 TL ya 100 TL toplamda fark oluşur, belki o bile olmaz. Önceden zincir marketler ile normal marketler arasında çok fiyat farkı olabiliyordu ama artık sistem değiştiği için çok fark olmuyor. Hatta biz alışverişimizi normal bakkal yada marketlerden yaparsak, sürümleri artacak kota dertleri olmayacak ve maliyetleri düşecek.

Ayda 50 yada 100 lira için icabında anahtarımızı bile bırakabildiğimiz komşularımızı yok etmeye değer mi? Eğer iflas edip kapatırlarsa tek kaybeden onlar olmayacak. Onlarla birlikte bizde kaybetmiş olacağız. Bedeli ne olursa olsun komşularımıza sahip çıkalım: büyük balığın küçük balığı yutmasına izin vermeyelim.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER