ŞEKER: ‘’ T.C.D.D KOCAELİ’DE ÇALIŞMALARINA HIZ VERECEK!’’

ŞEKER: ‘’ T.C.D.D KOCAELİ’DE ÇALIŞMALARINA HIZ VERECEK!’’

AK Parti Kocaeli Milletvekili, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyon Başkan Vekili İlyas Şeker, Kocaeli ilimizden geçen demiryolu ağı ile ilgili yapılan ve yapılacak olan projeleri görüşmek üzere T.C.D.D Genel Müdür Yardımcısı ve Vekili İsmail Hakkı Murtazaoğlu’nu makamında ziyaret etti.

GÜNCEL - 2018-02-08 11:49:03

BAHÇELİEVLER MAHALLESİ ve YENİ KENT MERKEZİ BİRBİRİNE BAĞLANIYOR

      AK Parti Kocaeli Milletvekili, Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı İlyas Şeker, geçmiş olduğumuz ayda Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve İlçe Başkanı Mustafa Kocaman ile birlikte ilçeden geçen Yüksek Hızlı Tren ağında çeşitli noktalarda incelemelerde bulunmuş ve bu incelemelerde üzerine konuşulan konuları değerlendirmek için T.C.D.D Genel Müdür Yardımcısı ve Vekili İsmail Hakkı Murtazaoğlu ile bir araya geldi.

   T.C.D.D Genel Müdür Yardımcısı ve Vekili İsmail Hakkı Murtazaoğlu ile yapılan görüşmenin oldukça verimli geçtiğini ifade eden Şeker, ‘’ Bizler birlik ve beraberliğin adresi olan Kocaeli’mize her daim artı değer katmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bağlamda geçtiğimiz ay arazide yapmış olduğumuz incelemeler sonrası hiç vakit kaybetmeden T.C.D.D Genel Müdür Yardımcımız ile bir araya geldik ve bu görüşmemizde müjdeli haberler aldık. Allah’ın izniyle YHT ağından geçecek olan ve yapımına başlanan, Bahçelievler Mahallesi ile yeni oluşturulan kent merkezini birbirine bağlayacak olan üst geçit bu yıl içerisinde bitmiş olacak. Yapımı devam eden üst geçit ile birlikte Kartepe ilçemizde yeni oluşan kent merkezi ile Bahçelievler Mahallesi, oradan da Sapanca yolu birbirine bağlanarak vatandaşlarımızın yeni oluşturulan kent merkezine ulaşımı çok daha kolay sağlanacak. Bu proje ile birlikte planlanan bir diğer proje olan YHT ağı üzerinde Maşukiye mevkiinde yapımı planlanan yaya ve araç alt geçitleri üzerine de değerlendirmede bulunduk. Nasipse bu geçitler de en kısa zamanda yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak.’’ dedi.

TARİHİ GAR BİNASINA SAHİP ÇIKIYORUZ

   Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, T.C.D.D Genel Müdür Yardımcısına yapmış olduğu ziyarette teknik konular üzerine istişare ve değerlendirmede bulunurken kente değer katan ve tarihe tanıklık etmiş olan yapılar hakkında görüşmeyi de ihmal etmedi.

   Kartepe Büyükderbent Hikmetiye Mevkii’nde bulunan ve 13.05.2008 yılında T.C.D.D tarafından koruma altına alınan Tarihi Büyükderbent Garı restorasyonunun en kısa zamanda yapılacağını ifade eden Şeker, ‘’ Geçmişe her daim ışık tutan tarihi eserlerimizin günümüzde de ayakta tutulması bizlerin vatandaşlarımıza karşı görevidir. T.C.D.D Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Murtazaoğlu Bey’den Haydarpaşa – Bağdat Demiryolu Hattı’nın hizmete açıldığı 1800’lü yılların sonundan yakın tarihimize değin faaliyette bulunan Tarihi Büyükderbent Garı’nın restorasyonun en kısa zamanda yapılma sözünü aldık. Bununla birlikte yığma taş tekniği ile inşa edilen eşya ambar binası ve tek katlı lojmanın da restorasyonu gar binası ile birlikte yapılmış olunacak. Vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun inşallah.’’ ifadelerini kullandı.

KÖSEKÖY’DEN 3.KÖPRÜYE YHT PROJESİ

   AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker’in T.C.D.D Genel Müdür Yardımcısı ile yapmış olduğu görüşmenin bir diğer konu başlığı ise Köseköy’den başlayan, İzmit’in, Derince’nin, Dilovası’nın ve Gebze’nin kuzeyinden geçerek 3.köprüye, 3.havalimanına oradan da Halkalı’ya bağlanacak olan Yüksek Hızlı Tren projesi oldu.

   Köseköy, Sabiha Gökçen Havaalanı, Yavuz Selim Köprüsü, 3.Havaalanı ve Halkalı YHT Projesi’nin iki kısımdan oluşacağını ifade eden Şeker, ‘’ Ülke ulaşım ağına artı değer katacak olan bu projenin birinci kısmını Köseköy – Çayırova arasında ki yaklaşık 70 km’lik hat oluşturmakta. İkinci kısmı ise Çayırova, Sabiha Gökçen Havaalanı, Yavuz Selim Köprüsü, 3.havaalanı ve Halkalı hattı oluşturmakta. Gebze – İstanbul arasında yaşanan trafik yoğunluğu sebebi ile projenin ikinci kısmına öncelik verilerek birinci kısmından önce yatırım programına alındı. Projenin ikinci kısmının çalışmaları bittikten sonra en kısa zamanda birinci kısmının ihale ve yapım süreci başlayacak.’’ ifadelerini kullandı.

   

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER