SEKA Park- Plajyolu tramvay hattı başlıyor

SEKA Park- Plajyolu tramvay hattı başlıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan SEKA park – Plajyolu hattı çalışmaları kapsamında yetkili firmaya yer teslimi gerçekleştirildi

GÜNCEL - 2018-02-20 12:58:38

Sekapark – Playyolu arasında yapılacak olan Tramvay Hattı projesinde yüklenici firmaya yer teslimi gerçekleştirildi. İki kısım halinde yapılan olan Sekapark – Plajyolu hattı projesinde 4 istasyon yapılacak. Çalışmalar kapsamında eski olan menfez ve köprüler yıkılarak yenileri inşa edilecek. Tramvay şantiyesi ise Seka – Hastane geçişini sağlayan köprünün ayağında bulunan müsait alana kurulacak.

YER TESLİMİ YAPILDI

Kocaeli’de yaşayan vatandaşların tercihi Akçaray Tramvayı Sekapark – Plajyolu hattıyla uzatılıyor. Gerçekleştirilen ihale sonrasında yer teslimi yapılarak projeyle ilgili tabelalar dikildi. Yer teslimiyle birlikte menfez geçişlerinin ayaklarına yapılacak olan kazıklar için sondaj çalışmalarına başlandı. Sekapark – Plajyolu güzergâhı üzerinde bulunan iki menfez ve bir köprü yıkılarak yenileri inşa edilecek. Ayrıca güzergâh üzerinde bulunan bir bina da kamulaştırma yapılacak.

İKİ KISIMDAN OLUŞUYOR

Büyükşehir Belediyesi 2.2 km’lik proje kapsamında gerçekleştirilen ihale sonucunda, ihaleyi kazanan firmadan işin iki kısımda yapılacağını belirtecek. Bin 600 metre Seka Devlet Hastanesi – Okullar Bölgesinden oluşan birinci kısım, 300 günde yapılarak özellikle öğrenim gören öğrencilerin hizmetine sunulacak. Projenin devamındaki 600 metrelik ikinci kısım 240 günde tamamlanacak. Projenin tamamı 540 günde bitirilecek. 

4 YENİ İSTASYON YAPILACAK

Günlük kullanım rekorlarıyla Kocaeli halkının beğenisini kazanan Akçaray Tramvay hattına 4 yeni istasyon yapılacak. 2.2 km uzunluğundaki hattaki istasyonlar Seka Devlet Hastanesi, Kongre Merkezi, Okullar Bölgesi ve Plajyolu mevkilerinde bulunacak. Gidiş-dönüş 15 km’lik mevcut tramvay hattına 5 km’lik tramvay hattının eklenmesiyle Kocaeli’ndeki tramvay hattı uzunluğu 20 km’ye çıkartılmış olacak.

BÜYÜKŞEHİR YERLİ ÜRETİME DESTEK VERİYOR 

Büyükşehir Belediyesi mevcut tramvay hattında çalışan 12 araçların yanı sıra yeni Tramvay hattı projesi için 6 yeni tramvay aracı alınacak. İlgili bakanlığın genelgesi gereği alınan tramvay araçlarının en az yüzde 51’i yerli üretimle üretilen araçlardan oluşuyor olacak. Büyükşehir Belediyesi böylelikle elinde bulunan 12 tramvay araca ilave olarak 6 yeni tramvay aracı eklenmesiyle bu sayı 18’e yükselecek.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER