Demirci, Balkan Türkleri Derneğini Konuk Etti

Demirci, Balkan Türkleri Derneğini Konuk Etti

Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Çayırova Şube Başkanı Ahmet Akbulut ve yönetimini makamında kabul etti.

YEREL HABER - 2018-03-08 14:47:45

Dernek Başkanı Ahmet Akbulut, ziyarette Balkan Türkleri Derneğinin faaliyetleri hakkında Demirci’ye bilgiler verdi. Dernek olarak Çayırova’da yaşayan Balkan Türkleri ile yardımlaşma ve dayanışma anlamında bir arada olduklarını ve diğer derneklerle kültürel bağlarını güçlendirdiklerini söyleyen Akbulut, gelişen ve hızla değişen Çayırova’nın büyümesine dernek olarak katkı sunmaya gayret gösterdiklerini söyledi.

Dernek faaliyetlerini anlatan Akbulut’a teşekkürlerini ileten Belediye Başkanı Şevki Demirci, Şekerpınar bölgesinde yoğun bir nüfusa sahip Balkan Türkleri ile sıkı bir iletişim içerisinde olduklarını söyledi. Belediye hizmetlerinden fırsat buldukça derneklere yoğunlaştıklarını, bu çerçevede Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneğini de aralıklarla ziyaret ettiğini söyleyen Demirci, Çayırova’nın kültürel ve sosyal hayatına en büyük desteği derneklerin verdiğini belirtti.

4 yıllık bir sürede Çayırova’nın temel ihtiyaçlarını karşılama adına sürekli yeni yeni yatırımları ilçeye kazandırdıklarını ve artık sosyal, kültürel projelere daha da ağırlık vereceklerini aktaran Demirci, ilerleyen süreçte derneklerinde katkılarıyla yöresel ve kültürel zenginlikleri tek bir noktada toplayarak sosyal bir çalışmaya imza atılabileceğini de belirtti.

“Dernekler, Bir Kültür Evidir”

Derneklerin kaynaşma noktası olduğunu söyleyen Demirci, her bir derneğin bir kütür evine dönüşmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Derneklerin, gençlere ve kadınlara yönelik alanlar oluşturmasını, kahvehane kültürü ile değil, tamamen sosyo-kültürel, eğitsel ve sportif bir konumda hizmet vermesini arzuladıklarını ifade eden Demirci, Çayırova’nın gelişimini sürdürürken, sosyal ve kültürel alanda da büyümesinde en büyük rolün derneklerde olduğunu da hatırlattı.

“Şehri Ortak Akılla Yönetiyoruz”

Demirci, derneklerin, üzüntülerin dertlerin paylaşılarak azaltıldığı, sevinçlerinde yine paylaşılarak çoğaltıldığı yerler olduğunu vurguladı.

“Hepimiz geçmiş zamanda Anadolunun bir yerlerinden kopup ekmeğimizin peşine düştük. Buralara geldik. Tabiki doğduğumuz yeri, memleketimizi unutmayacağız. Yerel kültürümüzü zenginlik olarak göreceğiz ve yaşatacağız. Bunun yanı sıra yaşadığımız şehre karşıda muhabbetimizi, aidiyet hissimizi ve şehir kültürümüzü geliştireceğiz. Tüm bunların oluşmasında derneklerimiz çok önemli bir rol oynuyor. Kentin gündemine vakıf fikirleri, projeleri olan derneklerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın katkısı, ortak aklın yürütülmesi çok önem arz ediyor. Şehri yönetirken, ihtiyaçları belirlerken geleceğe dönük proje ve planları yaparken bizlere ilham veriyor” dedi.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER