Türk Dünyası Konya Selçuklu’da toplandı

Türk Dünyası Konya Selçuklu’da toplandı

28 ülkeden 1126 üyesi bulunan Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin (TDBB) Nisan Ayı Yönetim Kurulu toplantısı, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın ev sahipliğinde yapıldı. TDBB Yönetim Kurulu Başkanı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun başkanlık ettiği toplantıya TDBB Genel Sekreteri Fahri Solak, TDBB Yürütme Kurulu üyeleri katıldı.

- - Kategorilenmemiş - 2018-04-19 11:30:02

“UĞUR BAŞKANIMIZI VE EKİBİNİ CANI GÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUM”

TDBB Genel Sekreteri Fahri Solak’ın 21 Mart - 18 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi vermesiyle başlayan toplantıda gündem konuları görüşüldü. TDBB Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile beraberindeki heyet, Selçuklu Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Selçuklu Kongre Merkezi ve Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi'ni ziyaret ettiler. Gezilerde heyete Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da eşlik ederken, Başkan Altay belediye çalışmaları hakkında heyet üyelerine bilgi vermeyi ihmal etmedi. Yapılan Yönetim Kurulu ve incelemeler sonrası bir açıklama yapan TDBB Başkanı Karaosmanoğlu, “Selçuklu Belediyemiz Konya’mızın gelişime çok güzel katkılar sunuyor. Uğur Başkanımızı ve ekibini canı gönülden tebrik ediyorum. Rabbim başarılarının devamını nasip etsin” dedi.

TAHİR AKYÜREK’İ ZİYARET ETTİLER

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Yönetim Kurulu üyeleri daha sonra Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehirlerin ülkenin gelişmesine katkı yapacak şekilde yoğun çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Bu şekilde bir araya gelmelerin hem tecrübe paylaşımını sağladığına vesile olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Konya bir Selçuklu şehri olarak gelenekle geleceği birleştiren özel bir şehir. Milli ve manevi değerlere bağlı gelişimci insan yapısıyla bir model oluşturmaya çalışan bir şehir. Biz de elimizden geldiği kadar bu şehirdeki belediyecilik geleneğine katkı yapmaya çalışıyoruz. Konya önemli bir belediyecilik geleneğine sahiptir. İlçe belediyelerimizle birlikte buna yeni halkalar eklemeye gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

“KONYA TÜRKİYE’DE ÖNE ÇIKAN BİR ŞEHRİMİZ”

Başkan Akyürek’e teşekkür ederek ziyaret nedeniyle bir açıklama yapan TDBB Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, Konya’nın bir Selçuklu şehri olduğunu vurgulayarak, “Konya, belediyeciliğin yıllar itibariyle en şanslı olduğu bir şehrimizdir. Önceki yıllarda da Konya’ya çok akıllı insanlar, akıllı meclisler gelmiş. Konya artık Anadolu’nun en güzel şehri haline gelmiştir. Altyapısıyla, ulaşımıyla, parklarıyla, yeşilliğiyle, tarımıyla ve sanayisiyle Türkiye’de öne çıkan bir şehrimiz. Tahir beyin de üç dönemdir ekibiyle Konya’ya çok büyük katkıları oldu” ifadelerini kullandı. Birliktelik çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER