Mutlu: “Tek kurtuluş reçetesi Milli Görüş”

Mutlu: “Tek kurtuluş reçetesi Milli Görüş”

SP İl Başkanı Nurettin Çelik’in cenazeye katılmasından dolayı haftalık olağan basın toplantısını toplantısını eski İl Başkan Yardımcısı ve Milletvekili aday adayı Zafer Mutlu gerçekleştirdi. ”

SİYASET - 2018-05-17 14:19:05

CENAZEYE KATILDI

SP İl Başkanı Nurettin Çelik’in haftalık olağan basın toplantısını eski İl Başkan Yardımcısı ve Milletvekili aday adayı Zafer Mutlu gerçekleştirdi. Çelik’in cenazeye katılmasından dolayın Mutlu’nun gerçekleştirdiği toplantıya Yönetim Kurulu Üyesi ve Milletvekili aday adayı Nihat Yıldız ve İl Karargah Başkanı Alahattin Çakmak katılım gösterdi.

KATLİAMIN FAİLLERİ KADAR SUÇLULAR

İl binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan SP eski İl Başkan Yardımcısı ve Milletvekili aday adayı Mutlu, “Şu mübarek günlerde, Filistin topraklarından gelen acı haberlerle sarsıldık. Çünkü insani hiçbir duygunun sahibi olmayan katiller, vahşetlerine bir yenisini daha ekledi. Şu unutulmamalı ki, bu vahşetleri basit kınama metinleriyle geçiştirenler ve İsrail’e Karşı en ufak bir yaptırım dahi uygulayamayanlar, en az bu katliamın failleri kadar suçludur. Fırat kenarındaki bir kuzudan dahi sorumlu olduğunu anlatanlar için bu önemli bir sorumluluktur” diye belirtti.

SOMUT ADIMLARA DAVET EDİYORUZ

Konuşmasının devamında Mutlu, “Ey millet! Cuma günü Yenikapı’da miting yapacağız diyor. Peki Filistin için miting yaparak seslerini kime duyurmaya çalışacaklar? Bu mitingi yapacak olanlar zaten iktidarda değil mi? Kudüs probleminin baş müsebbibi olan iktidarın, bu husustaki samimiyeti milletimiz tarafından sorgulanmalıdır. İktidar partisi bu meselede miting kararı alacak kadar aciz olmamalıdır. Öyle zannediyorum ki; bu arkadaşlarımız gerçekleşen olaylardaki veballerini miting yaparak atabileceklerini zannediyorlar. İsrail Cumhurbaşkanı’nı TBMM’de alkışlayan ellerini kaldırarak, İsrail aleyhine slogan atmaya hazırlanan bu iktidarı, İsrail’i durduracak somut adımlara davet ediyoruz” diye konuştu.

SAADET’İN POLİTİKALARIYLA MÜMKÜN

Hem İsrail’e karşı bağırıp çağırmayı çocuklar da yapıyor diyen Mutlu, “Bizim çocuklarımız dün Sabri Yalım Parkı’nda bir araya gelerek İsrail’i telin ettiler. Çünkü onlar çocuktu ve ellerinden gelen de bu idi. Ak Parti iktidarı, bizim çocuklarımızın yaptığından daha fazla iş yapmak istiyorsa ve bu isteğinde samimi ise, İngiltere’den icazet almaması gerektiğini bilecektir. Kapalı kapılar ardında İsrail’le anlaşma imzalamayacaktır. Hemen hemen her seçimde Filistin meselesi üzerinden pirim yapan iktidar, bu seçimde de milleti kandırarak bu meseleyi seçim yatırımına dönüştürebileceğini zannetmektedir. Filistin meselesinde tek kurtuluş reçetesi Milli Görüş’tür. Filistin topraklarının ve Mescid-i Aksa’nın kurtuluşu, Milli Görüş’ün tek temsilcisi olan Saadet Partisi’nin uygulayacağı politikalarla mümkündür” şeklinde konuştu.

SEÇİM BÜYÜK UMUTLAR VERİYOR

Son olarak Mutlu, “Bizi İsrail ve onun hamisi olan ABD ile stratejik ortaklık kuran AK parti ile değil de Kıbrıs’ı birlikte aldığımız CHP ile ittifak yapmakla suçlayanları Kudüs’te bu yaşananlar vesilesi ile bir kez daha itidalli düşünmeye davet ediyoruz. Bize lazım olan bu süreçte bir birimizi hain olarak suçlamak yerine kardeşlik hukukunu tesis etmek ve kutuplaştırmanın önüne geçecek adımları atmaktır. Türkiye’de tıkanan siyasi kanalları yeniden açacak hamleler yapmaktır. Bu seçim bize ve tüm insanlık alemine büyük umutlar vermektedir. Unutmayın seçim bir savaş değildir. Türkiye’de insanımız kendisini temsil edecek milletvekillerini ve konuşmayıp icraat yapacak Cumhurbaşkanını seçeceği bir seçim yapacaktır. Bu vesile ile bu yarışta herkese başarılar diliyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER