Türkkan: Piyasalar patates

Türkkan: Piyasalar patates

24 Haziran seçim çalışmalarını sürdüren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili adayı Lütfü Türkkan Darıca’da piyasaların son durumu hakkında “Piyasalar patates” açıklamasında bulundu

SİYASET - 2018-06-21 15:39:35

AKSOY İLE DENİZCİ’YE ZİYARET

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili adayı Lütfü Türkkan seçim çalışmalarını Kocaeli genelinde aralıksız sürdürüyor. Türkkan 24 Haziran seçimleri öncesinde Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk ve yönetim kurulu ile Atafen Koleji sahibi Mehmet Tüysüz’ü ziyaret etti. Türkkan ilimizde İYİ Parti’ninilk mitinginde gösterdikleri hassasiyet nedeniyle Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve Kocaeli İl Emniyet Müdürü Necati Denizci’ye teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Türkkan ayrıca Darıca’da katıldığı mitingin ardından Darıca’da vefat eden merhume Dildar Tosun’un kederli ailesi ve oğlu Ömer Tosun’a taziye ziyleretinde bulunarak başsağlığı dileğinde bulundu.

TÜRKİYE RESESYON YAŞAYACAK

Körfez Ticaret Odası ziyaretinde Lütfü Türkkan ilginç açıklamalarda bulundu “Yarına ait insanların endişeleri var. Bu endişe insanları stokçuluğa yönlendiriyor. 35 sene evelliki hastalık hortlamış. Gelişmelerden endişe var. Türkiye’yi ekenomik açıdan parlak bir gelecek beklemiyor. Türkiye resesyon yaşayacak. Burada hesap edilmesi gereken şey bu resesyon sürecini ne kadar kısa süre tutabiliriz. Uzun tutarsak hiç birimiz dayanamayız. Türkiye’de dövizi düşürmek için faizi arttırıyorsunuz. Fazi düşürmek için dövizi yükseltiyorsunuz. Aslında ikisi birden yükseliyor. Çünkü kifayet etmiyor. Döviziniz yok ki faizi indiresiniz veya döviz fiyatını indiresiniz. Eğer piyasaları kendi içinde bırakırlarsa en fazla bir sene sonra bu krizi çok rahat atlatırız. 2020’den sonra çok iyi bir düzlüğe çıkacağımıza inanıyorum. 24 Haziran seçimlerinin ardından hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” dedi.

PİŞMANİYECİLER MEMNUN OLMADI

Körfez Ticaret Odası ziyaretinin ardından Yuvam Akarca konutlarında bir ev toplantısı gerçekleştiren Lütfü Türkkan Darıca’da mitinge katıldı. İYİ Parti Kocaeli Milletvekilleri adayları ve İYİ Parti İl Başkanı Serdar Kaman’ın yanı sıra İYİ Parti İlçe Başkanları ve Darıcalı Şehit Piyade Uzman Çavuş Murat Tevlim’in annesi Birsen Tevlim katıldı.  Darıca mitinginde Lütfü Türkan yaptığı açıklamalarla gündeme damga vurdu.  Türkkan yaptığı konuşmada “Kocaeli sizlerin katkılarıyla müthiş bir mitinge sahne oldu. Hepinize ayrı ayrı katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Yalnız mitingimizden memnun olmayanlar sadece pişmaniyecilerdi. Pişmaniyeciler geldi hiç iyi yapmadınız dediler. Biz alışmışız gecen hafta AK Parti’nin mitingi vardı. Biz alıştık il dışından çok adam gelirdi ve giderken pişmaniye götürürlerdi. Sizde dışardan kimse gelmedi hiç pişmaniye satamadık dediler. Çok mutsuz olmuşlar. Onlardan özür diliyoruz.25 Haziran’da iktidara geldiğimizde herkesin işleri düzelir İnşallah” dedi.

LİTVANYA’DA 100 KG. PAPATES 20 TL

Türkkan açıklamasının devamında “Bir gazeteci ekonomi ile ilgili sanayici iş adamı milletvekili adaylarına piyasaların nasıl olduğunu sorduklarını illetti ve düşüncemi sordu. Ben cevabımda size piyasaları bir cümleyle değil tek kelime ile anlatacağım dedim. Piyasalar patates dedim. Onların aklına 6 TL olan patates geldi. Bununla ilgili de bir örnek verdim.  Türkiye’de 100 kg. patates 600 TL Litvanya’da 100 kg. patates 20 TL Litvanya’ya gidiş dönüş uçak bileti 280 TL Litvanya’ya gidip patates alıp gelmek 300 TL karlı. Türkiye’nin geldiği nokta bu. Eskiden Yurt dışından Türkiye’ye gelenlere araçta elektronik eşya var mı diye sorarlardı. Şimdi artık aracınızda et var mı diye soruyorlar.  İnsanlara kıraathanede bedava çay, bedava kek seçim vaatleri sunuyorlar. Bu vaatlerin arkasında insanları dinlemek, kontrol altına almak ve bir araya gelmelerini engellemek hedefi yatıyor. İnsanları kıraathanelerde tutmanın ardından bu seçim bir parti seçimi olmaktan çıkmıştır. Bu bir rejim değişikliği melesi haline geldi. Bu rejim diktatöryal bir sistemdir. Demokrasi adına şehit vermiş Türk insanı bu rejime müsaade etmeyecektir. İlk önce 25 Haziran’da ondan sonra 8 Temmuz’da bunlar boyunun ölçüsünü alacaklardır” ifadelerini kullandı.

FAİZİ İNDİRECEĞİZ DEDİ TAHVİLLER YÜKSELDİ

İlginç değerlendirmelerde bulunan Lütfü Türkkan “Bana bugün birisi aman seçimlerden sonra sınırları iyi tutun yeşil pasaportu olan birileri Batı’dan kaçacak. Bir kısmı da Gürcistan ve Ermenistan sınırından kaçmaya hazırlık yapıyor dedi. Biz geçmişle ilgili intikam duygusu içinde iktidara gelme heveslisi değiliz. Suçu olmayan, insanlara zulmetmeyen, çalmayan veya çırpmayan bu ülkede kalacak. Kalmasında bir beis yok. Hukuk asla şimdiki gibi bir kişinin iki dudağı arasında olmayacak. Adalet neyi emrediyorsa o yapılacak. Sadece muhalif olduğu için işten çıkartılan kim varsa onlar adaletin tecellisini mutlaka görecekler. İşlerine de iade edilecekler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimlerden sonra faizi indireceğiz demişti. Sabah iki yıllık tahvil faizleri % 19.42’ye yükseldi. Aslında ekonomiyi yönetenler Sayın Cumhurbaşkanına boş yapma ikile demişler. Sen konuşuyorsun her şey artıyor. Sen konuşmazsan ülkede rahatlıyor” dile getirdi. 

HAMAMA GİRİP KURNA BEĞENMİYORLAR

 

Kandili vurduk dediler. Kimi vurduklarını açıklayın dedik ses yok. Kandil’den seçime bir getiri olmadı. Bu sefer Membiç’te harekata başladık dediler. Membiç’te hareket yok. Amerikan ve Türk askerleri Menbiç’e yıkan bir bölgede ayrı yerlerde devriye geziyor. Pentagon sözcüsü Albay Sean J. Ryan “Türk askeri Menbiç’e girmeyecek açıklamasında bulundu. Boşuna yaygara yapmayın demiş. Bunlar çok önemli meseleler. Ülkenin dış siyaseti seçimde kullanmayacak kadar önemli meseleler. Orada devriye gezen askerlerin kanı üzerinden siyaset yapmayın günahtır. Burada seçimin ne olacağını soruyorlar. Burada sokakta ve toplantılarımızda kadınlar varsa biz yürürken arkamızda kadınlar varsa. Mutlaka sandıktan kadın Cumhurbaşkanı çıkacaktır. Bu seçim sonunda kaybedeceklerini görünce yan çizmeye başladılar. Cumhur ittifakının ortaklarından birisi tekrar erken seçimi dolamışlar ağızlarına. Daha seçime girmeden yeniden erken seçim diyorlar. Anadolu’da bu adamlara “Hamama girip kurna beğenmiyor, düğüne gidip zurna beğenmiyor” derler. Erken seçim dediniz yaptık. Bir erken seçim daha isterseniz onu da yaparız. Ne yaparlarsa yapsınlar her erken seçimde bir daha geri düşecekler. Bu iş artık tamam” dedi. 

 
 
 
Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER