Yavru leylekler doğaya salınacak

Yavru leylekler doğaya salınacak

Hayvan Bakımevine getirilerek bakımları yapılan 5 yavru leylek, doğaya salınmak üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne teslim edildi

SAĞLIK - 2018-07-04 14:21:12

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde birçok türde hayvanın bakımı yapılıyor. Kartepe’de anneleri ölen yavru 5 leylek, beslenme yetersizliğinden halsiz düşmüştü. Kartepe Belediyesi ekipleri zor durumda olan leylekleri, 26 Haziran Salı günü Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi teslim etmişti. Burada bakımları ve düzenli beslenmeleri yapılan yavru leylekler, doğaya salınmaları için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

 

BAKIMEVİNDE DÜZENLİ BESLENDİLER

Anneleri öldüğünden beslenemeyen yavru leylekler, Bakımevine bitkin ve aç bir şekilde getirilmişti. Bakımevi yetkilileri uzun kanatlı olmalarından dolayı, leyleklere özel bir bölme hazırlayarak rahat etmelerini sağladı. Düzenli ve besin değeri yüksek yiyeceklerle beslenen yavru leylekler sağlıklarına kavuştu.

 

DOĞAYA SALINACAKLAR   

Gerekli sağlık müdahaleleri ve gözetimleri yapılan yavru leyleklerin bakımevinden ayrılık vakitleri geldi. Leylekler ait oldukları doğaya salınmaları için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER