HAMİLELİKTE ENFEKSİYONLARA KARŞI 8 ETKİLİ ÖNLEM!

Anne adayları dikkat! “Basit bir Buzdolabı” deyip geçmeyin! Bebeğinde bağışıklığı güçlendiren besinler! Yeterince su tüketmiyorsanız!

SAĞLIK - 2025-05-14 09:27:39

işlemcinin süreç sisteminin işleyişi doğal olarak basıldığı için kavrama ve soğukluktan tüketilen yolu akışlarına kadar birçok hastalık anne adaylarını daha fazla tehdit ediyor. Bu nedenle bağışıklığın güçlendirilmesi için bazı bakımlar onu daha fazla önem taşıyor. Acıbadem Kartal Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. gerekir" diyor. şartlardan korunmak için gerekli bakım almanın hem anne hem de bebek sağlığı açısından büyük önem taşıdığını, özellikle doktor süreleri olmadan ağrı kesici, ateş düşmesiücü veya grip kullanımı kullanılmaması gerektiğini vurgulayan Dr.

 

 

  • Bu besinleri tüketmeye özen gösterin

 

kadının doğum sürecindeki omega-3 yağ asitleri anne adayının bağlantı biçimini değiştirirken, bulunduğunuz yere karşı korur. Bu nedenle haftada iki gün balık ve ceviz tüketirken, C vitamini açısından zengin limon ve sivri biber, ayrıca yoğurt, kefir, turşu gibi probiyotik içeriği yüksek besinlere sofranızda mutlaka yer verin. Yumurta, tavuk, kırmızı et ve baklagiller de çok zengin protein kaynaklarıdır. Bu nedenle hamilelikte mutlaka tüketilmelidir. Kuruyemişler, ıspanak ve mercimek gibi uygulamalar ve demir içeren besinler de anne adaylarının bağışıklığını pekiştirirken büyük önem taşır.

 

 

  • Bol sıvı tüketin

 

Bölünmede yeterli sıvının tüketilmesi özellikle her gün düzenli ve yeterli miktarda su içilmesi hem anne hem de dağılımı sağlık için kritik öneme sahiptir. Bu nedenle her gün en az 2 litre su içmeye özen göstermez. Yeterli su tüketilmemesi yolu, soğutuculardan bölmesizlik ve ödeme, hatta erken doğum riskine dek bir çok önemli soruna yol açabilir. Günlük yeterli suyun tüketilmesi, bulunduğunuz ülkeye karşı daha dayanıklı hale getirmeniz için de son derece önemlidir.

 

  • Hijyene dikkat edin!

 

Ellerinizi gün içerisinde sık sık yıkayın, gözlerinize, yanıklarınıza ve ağzınıza sürmeye devam edin. Sabun ve suyla en az 20 saniye ellerinizi yıkamak, virüslerin bulaşmasını önler. Ayrıca dışarıdan geldikten sonra, yemek hazırlamadan ve yemek yediden sonra, tuvaletin ardından da ellerinizi mutlaka doğru bir şekilde yıkayarak temizleyin. Gün içerisinde su ve sabuna erişim imkanı mevcut değildir, özellikle kamuya açık alanlardaki ürünlerle ya da yüzeylerle temas ettikten sonra en az yüzde 60 alkol içeren, güvenliğinden emin olunabilen bir el dezenfektanı kullanın.

 

 

  • Yeterli ve kaliteli bir uykunun tadını çıkarın!

 

uzunluğundaki anne günleri çeşitli sorunlardan dolayı yeterince ve kaliteli uyuyamayabiliyor. Ancak yeterli ve kaliteli uyku, sistemin güçlü olmasını sağlayarak vücudun geneline karşı dirençli hale getiriyor. Uyku sırasındaki sıcaklık dağılımı yenileniyor ve stres hormonu dengelendiği için anne günleri güne daha zinde başlayabiliyor. Yetersiz ve kalitesiz bir uyku ise, bağlantıların kapsamı dahilindeyken, mevcuta karşı uygunluğu artırılıyor. Gün içerisinde anne adayının karamsar ve bilmediği bir ruh haline bürünmesine de yol açabiliyor. Bu nedenle her akşam aynı saatte yatmaya ve her sabah aynı saatte uyanmaya, karanlık, sessiz, çok sıcak olmayan odada, rahat uykusuz uyuyor ya özensizsin.

 

 

  • Kalabalık'tan kaçınmak!

 

Kapalı ve kalabalık mesafede hapşırık, gürültü yapan, hatta konuşma ile ortalama yayılan virüs damlacıkları çok hızlı ve kolay bir şekilde bulaş riski taşıyor. Bağışıklık sistemi hamilelik süreci hassas olduğu için kalabalıklaştığınız süre boyunca, solunum yolu hastalıklarına yakalanma riskini artırıyor. Bu nedenle toplu taşıma araçlarınızı hijyen kurallarına dikkat etmeye, alışveriş merkezlerinden de mümkün olduğunca uzak durmaya dikkat edin. Ayrıca hava sıcaklığının düzenli aralıkları Havalandırmaya özen göstermeniz de sağlıklı bir hamilelik süreci için çok önemlidir.

 

  • Dengeli ve sağlıklı beslenmenin

 

Vücudunda sağlıklı ve dengeli beslenme sisteminin güçlendirilmesi açısından çok daha fazla önem taşır. Bağışıklık süresi için bol vitamin ve mineral içeren besinleri tüketin. Ayrıntılı bilgi hem anne karnında gelişimi devam eden, hem de fiziksel ve zihinsel gelişiminin kendi bilgileriniz için son derece önemli bir taşıma. Abur cubur sayılabilecek, üretici değeri olmayan, şeker deposu besinlerinden uzak durarak, mevsimlik sebze ve meyveler ile protein, C vitamini, demir ve lif içeriği zengin yemeğe yönelin.

 

  • Hasta kişilerle temastan kaçınmak

 

Kavrama veya soğukluk gösteren kişilerle yakın temasta bulunmamaya özen gösterilmemelidir. Enfeksiyonlar, hapşırık veya dokunma yoluyla çok kolay bulaşabiliyor ve hamilelik sürecinde bozulma sistemi daha zayıf olduğu için anne adayının çok daha kolay hastalanması neden olarak arızalarda olumsuz bozulma yapıyor. Bu nedenle hasta bir kişi ile mümkün olduğu kadar yakın temasta bulunmayın, eğer bir arada bulunmak zorunda kalırsanız mutlaka maskenizi takın, ellerinizi sık sık yıkayın ve mesafenizi çok koruyun.

 

  • Maske takmayı ihmal etmeyin

 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr.

 

 

Günün Diğer Haberleri