GÜNDEM - 2015-10-22 12:00:28
Saat 08.00 itibarıyla acı haber geldi, yeni cenazelere ulaşıldı. Faciada ölü sayısı 282'ye yükseldi. Madende sabah saatlerinde yangın tekrar başladı. Bu sebeple kurtarma çalışmaları durduruldu. Karbonmonoksit gazının boşaltılması çalışmalarına da ara verildi.
Bu arada bir kötü haber daha geldi, elektirikler kesik olduğu için madenin içindeki su tahliye edilemedi ve madeni su bastı
Saat 11.00'da dolaylarında bir kötü haber daha geldi.. Maden ocağında tekrar yangın çıktı. Kurtarma ekipleri çalışmalarına devam edemiyor. Karbonmonoksit gazının boşaltılması çalışmalarına da ara verildi.
ÇALIŞMALAR BAŞKA BİR KAPIDAN DEVAM EDİYOR
Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden faciasının ardından kurtarma çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar, başka bir kapıdan sürdürülürken, polis ve jandarmanın ocak çevresindeki güvenlik önlemleri de devam ediyor.
Çalışmalar devam ederken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam maden ocağında incelemelerde bulundu.
BAKAN YILDIZ SON RAKAMI PAYLAŞTI
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin sayısının 282'ye yükseldiğini bildirdi.