SEDAŞ KURUMLAR VERGİSİ REKORTMENİ

SEDAŞ KURUMLAR VERGİSİ REKORTMENİ

2016 yılında vergi rekortmeni olan SEDAŞ ödülünü Sakarya Milletvekili Şaban Dişli’nin elinden aldı.

EKONOMİ - 2017-09-18 10:38:46

Sakarya İlinde 2016 yılında Kurumlar Vergisinde en yüksek beyanda bulunan ve bu kategoride birinci vergi mükellefi olması nedeniyle SEDAŞ’a, SATSO’nun 100. yıl kutlama töreni sırasında, Sakarya Milletvekili Şaban Dişli tarafından plaket ödülü verildi.

2016 Vergilendirme Dönemi Kurumlar Vergisi Mükelleflerinde SEDAŞ Elektrik Dağıtım 15 milyon 527 bin 808 TL ile ilk sırada yer alırken, ikinci sırada 5 milyon 81 bin 525 TL ile AGDAŞ Gaz Dağıtım,  üçüncü sırda 4 milyon 433 bin 752 TL ile YAZAKİ Otomotiv, dördüncü sırada 4 milyon 53 bin 88 TL ile Veli Akgün İnşaat Seramik yer aldı.

YÜKSEK KATILIMLI 100.YIL TÖRENİ

Adapazarı Kapalı Spor Salonu’nda güzel bir organizasyon ile gerçekleştirilen SATSO 100. Yıl Ödül törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Mustafa İsen, Ali İhsan Yavuz, Şaban Dişli, Recep Uncuoğlu, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, Sakarya İl ve İlçe belediye başkanları, ödül verilecek şirketlerin yöneticileri, Sakarya Ticaret  ve  Sanayi Odası Üyeleri ve davetliler katıldı.

BAKANDAN TEŞEKKÜR

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 100. yılını kutlaması nedeniyle SATSO’yu tebrik ederken, “2017 yılının ilk çeyreğinde yüzde 5,2 büyüyen ülkemiz, ikinci çeyrekte de 5,1 gibi en hızlı büyüyen ekonomilerden birisi oldu. Baktığımız zaman ikinci çeyrek itibarı ile de ülkemiz Çin ve Hindistan’ın ardından 3. sırada yer alırken ABD, Japonya gibi birçok ülkeyi geride bırakmayı başardı. 4 buçuk milyon dolar civarında olan ihracatımız ikiye katlanacak. Cari açığı azaltacak stratejik öneme sahip projelerin yüzde 80-90’ına kadar destekleyebiliyoruz. Oturuyoruz nerede, ne teşvik vermemiz gerekirse, ne tedbirleri almamız gerekirse bunu yatırımcımızla beraber planlıyoruz. Ödedikleri vergi ile katma değer sağlayan her sanayicimize, esnafımıza ve şirketlerimize  ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.   

“BOL KAZANÇLI NİCE YILLAR”

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu da yaptığı konuşmada, “Ülkemizin gelişmesine vergilerle katkı sağlayan tüm kişi ve kuruluşlarımıza, kazançlarının bir bölümünü vergi olarak ödemenin huzuru içinde, sağlıklı ve bol kazançlı daha nice yıllar temenni ediyorum. Gelir İdaresi çalışanlarına, yeminli mali müşavirlere, vergisini ödeyen tüm mükelleflere, ödül alan firmaların çalışanlarına ve sermayedarlarına, ülkemize kazandırdıkları katma değer nedeniyle teşekkür eder, en derin sevgi ve şükranlarımı sunarım.” dedi. 

“ÖDÜL ALMAKTAN ONUR DUYDUK”

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. Dağıtım Direktörü Genel Müdürlüğü adına Maliye Bakanlığı’nın teşekkür belgesini alan Ersan Şentürk, “SEDAŞ’ın yarattığı katma değerin bölgemiz ve ülkemiz için fayda sağlayacağını biliyor ve bununla gurur ve onur duyuyoruz. SEDAŞ’ın enerjisi Tüm Türkiye’nin enerjisidir. Bunun için “Enerjimiz sürekli çalışan Türkiye için” marka sloganımızı kullanıyoruz. SEDAŞ’ın bu başarısında emeği geçen başta SEDAŞ yöneticileri ve çalışan mesai arkadaşlarımız olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, bu başarıyı gelecek yıllarda da sürdürmek istiyoruz.” dedi.  

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER