1071 MALAZGİRT PARKI AÇILDI

1071 MALAZGİRT PARKI AÇILDI

İzmit Belediyesi tarafından Çayırköy Mahallesi Gölkent Konutları Mevkiine yapılan 1071 Malazgirt Parkı muhteşem bir törenle açıldı.

YEREL HABER - 2018-08-29 17:56:17

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan; ‘Tarihimize sahip çıkıyoruz’ diyerek başlattığımız, tarihi değerlere ve mirasımıza yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda İzmit Belediyesi temalı parklara bir yenisini daha ekleyerek, 1071 Malazgirt Parkı’nı adına yakışır bir şekilde törenle hizmete açıyoruz. Dedi.

Açılış törenine AK Parti Kocaeli Milletvekili ve MKYK Üyesi Emine Macit Zeybek, Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Cemil Yaman, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aykut Çağlayan, İl Kültür Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, Ülkü Ocakları Başkanı Gökhan Özkara, BBP İl Başkanı Serhat Duyar, İl Müftüsü Yusuf Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. İzmit Belediyesi mehteran takımının gösterisiyle başlayan programda, aynı zamanda okçuluk atış alanı oluşturuldu ve katılımcılar tarafından ok atışı gerçekleştirildi. Ayrıca programda vatandaşlara Osmanlı şerbeti ikramında da bulunuldu.

‘İZMİT BELEDİYESİ MARKA BELEDİYEDİR’

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Tarihi temalı parkın açılışını gerçekleştiriyoruz. İzmit Belediyesi marka belediyedir. Yaptığı her iş beş yıldızlı ve İzmit halkına, bu şanlı millete yakışır projeler olmalıdır. 1071 Malazgirt Parkımız da bunlardan bir tanesi. Her bir temalı parkımızın ayrı bir önemi var. Bu millet 3 bin yıldır var oluyorsa bunun çok köklü güçlü temelleri olduğundandır. Atalarımızın gölgesi bile bugüne yeter. Türk Milleti olarak bizler bugünlere, Çağrı beyin oğlu Sultan Alparslan gibi birçok adı sanı bilinmeyen ve bugün de yurdumuzu koruyan kahramanlar sayesinde geldik.

ATALARIMIZIN GÖLGESİ YETER

Atalarımız öyle destanlar yazmışlar ki, onların gölgesi bile bugüne yeter. 1071 Malazgirt destanını yazan Sultan Alparslan Büyüğümüz, Çağrı Bey’in vali olduğu bir ülkeyi, büyük bir Selçuklu imparatorluğuna çeviren milli bir kahramanımızdır. Onun söylediği ‘Ya şehit olacağız, ya zaferi kazanacağız’ sözü birçok dönemde her bir komutanımızın, liderimizin sözlerinin de anlam kaynağı oldu. Fatih Sultan Mehmet ‘Ya sen beni alacaksın, ya ben seni alacağım’, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ya istiklal ya ölüm’ ve 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan’ın milletimizi mücadeleye davet eden sözlerinin ilham kaynağı olmuştur.

‘TARİHİMİZİN GÜCÜNÜ HİSSETMELİYİZ’

Tarihimizden gelen bu gücü damarlarımızda hissedersek, evlatlarımıza bunu yaşatır ve hissettirirsek, Türk milleti özgürce bayrağını dalgalandıracaktır. Selçuklu’nun amblemi çok anlamlıdır. İki kartal başı sıradan seçilmiş amblemler değildir. Biri doğuya biri batıya bakan iki kartal başıdır. Bir anlamda dünyanın doğusundan batısına, Türk milletinin etki alanında olduğunu ifade ediyor. Bizler bugünlere Sultan Alparslan gibi bir çok adı sanı bilinmeyen bugün de yurdumuzu canı pahasına koruyan kahramanlar sayesinde geldik. Onlara vefa borcumuz çok büyük. Daha çok çalışmalıyız, çocuklarımızı daha iyi yetiştirmeliyiz, birliğimizi beraberliğimizi arttırmalıyız. Vefa borcumuzu göstermeliyiz.

TÜRKİYE HER ALANDA EN ÖNDE OLMALIDIR

Biz dün ki bir devlet değiliz. 3 bin yıllık tarihimizi unutturmaya çalışıyorlar. Bu oyuna düşmeyelim, düşmeyeceğiz de. Türkiye her alanda şampiyon, en önde olmayı hak ediyor. ” dedi. Sonrasında söz alan İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, “Millet ruhuyla ve hizmet görerek yaşar. Böyle güzel parkları halkımıza sunarsak, geleceğe huzur ve güven içerisinde ulaşırız. Bir kent marka değerleriyle ön plana çıkar, biz de bu marka değerleri İzmit’imizde görmekten mutluyuz. Parkımızın yapımında emeği geçen İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan ve ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.

MUHTEŞEM ESERLER KAZANDIRILDI

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, “Malazgirt bu medeniyetin kader anıdır. Anadolu’nun bize yurt olmasının milat anı Malazgirt zaferidir. Çocuklarımızı Malazgirt ruhuyla yetiştirmeliyiz. Izmit’imize muhteşem eserler kazandıran İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve ekibini kutluyorum" dedi. AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, “Osmanlı çınarı köklerinden beslenmeye başladı. Kendi gücümüzün, tarihimizin bize kazandırdığı değerleri yeniden hissetmeye başladık. 15 yılda üstümüzde ki tozları atarak gerçeği görmeye başladık. İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan çok önemli projelere imza atıyor. Kendisini tebrik ediyorum” diye konuştu.

SAĞLAM KÖKLERE SAHİBİZ

AK Parti Kocaeli Milletvekili ve MKYK Üyesi Emine Macit Zeybek, “Şükürler olsun Nevzat Doğan başkanımla birlikte hizmet ettik. Yine muhteşem bir esere imza attı. Malazgirt bizim doğuşumuzdur. Bu millet sürekli destanlar yazmıştır. Türk milleti olarak çok sağlam köklere sahibiz” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.  Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan, parkın açılış duasını gerçekleştirdi.

SELÇUKLU MİMARİSİ ÖZELLİKLERİNİ TAŞIYOR

Selçuklu mimarisi ile sekiz köşeli Selçuklu yıldızı şeklinde Anadolu Selçuklu sanatının genel özelliklerinde yapılan 6400 m2’lik park alanının 3320 m2’si yeşil alandan oluşuyor. Park içerisinde; piknik alanları, dinleme alanları, 1 tanesi engelsiz olmak üzere 2 adet çocuk oyun alanı, 2 adet kondisyon alanında 20 farklı kondisyon aleti, tartan zeminden yapılmış 1 km yürüyüş yolu, 15 adet piknik masası, 26 adet bank ve arkada, kamelya ve çöp kutuları bulunuyor. Yeşil alanlarda bitkilendirme, sulama ve aydınlatma tesisatı ve 200 m2 basketbol sahası yer almaktadır.

10 TÜRK BÜYÜĞÜ KİTABESİ BULUNUYOR

Park alanı içerisinde Türklere Anadolu’nun kapılarını açan Sultan Alparslan’ın şaha kalkmış at üzerinde heykeli ile Sultan Tuğrul, Çağrı Bey, Sultan Alparslan, Sultan Melikşah, Nizam’ül Mülk, Süleyman Şah, Kılıç Arslan, Çaka Bey, Danişment Gazi ve Alaaddin Keykubat’ın mermer kitabeleri yer alıyor.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER