Bölgenin Tek Bayan Kadın Doğumcusu...

Bölgenin Tek Bayan Kadın Doğumcusu...

Özel Çayırova Derman Tıp Merkezi’nin Kadın Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Duygu Baz bir yıla yakın süredir modern cihazlarla elit bir ortamda bölgenin tek bayan kadın doğumcusu olarak hizmet vermektedir.

SAĞLIK - 2018-09-09 18:00:53

Özel Çayırova Derman Tıp Merkezi’nin Kadın Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Duygu Baz bir yıla yakın süredir modern cihazlarla elit bir ortamda bölgenin tek bayan kadın doğumcusu olarak hizmet vermektedir.
Uzman Opr Doktor Duygu Baz  Gazetemiz muhabiri murat Gokkaya  Kadın Doğumu hakinda bilgilere verdi ; Gebelik izlemi , riskli gebelik izlemi , üç boyutlu detaylı ultrason, doğum , genital estetik ameliyatlar , infertilite tedavisi, aile planlama yöntemleri ( Spiral , Tüp Ligasyonu), Histerektomi, Miyomektomi, Over kisti operasyonları, ikili ve üçlü test, servikal koterizasyon ( yara yakımı) ve Nstdir. Doktor  Baz  kadınlar için genel tavsiye olarak yıllık jinekolojik muayenelerini yaptırmalarını, bilinçli bir gebelik istiyorlar ise rutin takiplerini, aynı zamanda gebelik öncesi folik asit takviyesine başlamaları gerektiğini belirtti.
Gebelik süresinde hastann rutin takiplerini yaptırması herhangi bir sıkıntı ile karşılaşma durumunu en aza indirgediğini önemle belirtti.
Sezaryen ve normal doğum ile ilgili ilk hedefin öncelikle ‘’ normal doğum ‘’ olduğunu belirten , sezaryen doğumun her zaman için acil bir çıkış kapısı olduğunu belirtti. Tabiki bu durumun hastanın kliniğine ve takibine göre şekillendiğini önemle vurguladı.
Doktor Duygu Baz doğum, sezaryen ve ameliyatlarını Özel Çayırova Derman Tıp Merkezi’nin anlaşmalı olduğu Merkezi Hastanesi ve   Konak Hastanesi’nde yapmaktadır.
Gebelikte beslenme konusunda ise rutin yaşamlarını olduğu gibi devam etmelerini fakat dondurulmuş gıdalardan uzak durmalarını, mevsimsel sebze ve meyveleri , özellikle kırmızı et ve balık tüketimi konusunda dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.
Gebelikte sigara kullanımı hakkında sigara içmenin bebeklerde gelişme geriliğine ve anne karnın bebek ölümlerine çok sık karşılaşıldığını belirtti.
Doğum sonrasında bebeğin kanser gelişim riskinin arttığına dair ilgili yayınlar bulunmaktadır diye ekledi.
Opr. Dr. Duygu Baz geniş vizyon ve misyonu sayesinde kısa sürede hasta memnuniyetinin yanı sıra sevilen ve saygın kişiliği ile büyük bir kitleye ulaştı Bölgemize gelecek yıllarda da hizmet vermesi temennisi ile kendisine  Kocaeli Pusula Gazetesi olarak başarılar diliyoruz.

Haber Murat Gökkaya

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER