ASILSIZ İHBARLAR ZOR ANLAR YAŞATIYOR

ASILSIZ İHBARLAR ZOR ANLAR YAŞATIYOR

155 Polis İmdat Hattı vatandaş ile polis arasındaki irtibatı sağlayan numara. Emniyet bünyesindeki çağrı merkezi, 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Günde ortalama 20 bin ihbar kaydediyor.

ASAYİŞ - 2019-01-24 08:40:16

EN YOĞUN AYLAR TEMMUZ VE AĞUSTOS
2018 yılı içerisinde Gebze’de 155 Polis İmdat Hattına 219 bin 886 kişi ihbarda bulundu. Bu ihbarın çoğu hayat kurtarıyor bazıları da tebessüm ettiriyor. Öyle ki; "Saatler ileri alındı mı?" diye soranlar da var. 155 Polis İmdat Hattı yöneticileri çağrıların Temmuz ve Ağustos aylarında yoğun olduğunu açıkladı. Hatta gelen telefonların 30 Bin 775’i asıllı,1399’u asılsız, 13 bin 548’i gereksiz ihbarlar oluştururken, zaman zaman gelen ilginç talepler ise duyanları hem şaşırtıyor, hem gülümsetiyor.

ASILSIZ İHBARLAR ZOR ANLAR YAŞATIYOR
Burada çalışan polis ekipleri çağrılara yanıt vererek, sahadaki ekipleri en kısa sürede olay yerine göndermeye çalışıyor. Ekiplerin en çok zorlandığı durum asılsız ihbarlar. Bazı çağrıların asılsız çıkması sebebiyle polis ekipleri zaman zaman zor anlar yaşıyor. Hattı gereksiz yere meşgul eden şahıslar hakkında soruşturma başlatılıyor. Kimi saat sormak, kimiyse sohbet etmek için hatları meşgul ediyor. Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezinin en yoğun olduğu günler cuma ve cumartesi geceleri.
Genellikle saat 5 ile 7 arası trafik ihbarları, 7 ile 10 arası sokakta oynayan çocuklara yönelik şikâyetler, 10 ile 18 arası asayiş ve trafik kazaları, 18'den sonra da alkollü şahısların karıştığı olaylarla ilgili çağrılar ulaşıyor.

Haber Murat Gökkaya

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER