Gebze Fatih Devlette Yenidoğan Canlandırma

Gebze Fatih Devlette Yenidoğan Canlandırma

Gebze Fatih Devlette Yenidoğan Canlandırma (NRP) Eğitimi Yapıldı Yenidoğana optimal yaklaşım kapsamında yenidoğan canlandırma temel konulardan birini oluşturmaktadır. Ülkemizde asfiksiye bağlı ölümlerin ve sekellerin önlenmesi amacıyla 1998 yılından bu yana yürütülmekte olan

SAĞLIK - 2019-02-26 16:59:59

Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) kapsamında; doğum salonunda çalışan ve yenidoğana yönelik girişimde bulunan tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma uygulayabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılması amacıyla, hastanemizde 19-21 Şubat 2019 tarihleri arasında Neonatal Resüsitasyon Programı Uygulayıcı Eğitimleri düzenlendi.

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğünden Kurs Sorumlusu Derya Çelik, Eğitmenler; Uzm. Dr. Necla Gürbüz, Sarıkaş, Uzm. Dr. Birgül Say,  Dr. Merve Arslan, Ebe Özlem Demiral, Ebe Nihal Ceylan Güzel tarafından verilen eğitimlere, hastanemiz bünyesinde görevli hekim, ebe, hemşire ve anestezi teknikeri olmak üzere toplamda 23 kişi katılım gösterdi.

3 gün süren eğitimlerin, yazılı ve uygulamalı sınavlarının değerlendirilmesinden sonra, Gebze Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Gökhan Nalbant tarafından yapılan kapanış konuşmasının ardından eğitimde başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER