2021, dijital atılımların ve yeni pazarların yılı olacak

2021, dijital atılımların ve yeni pazarların yılı olacak

Alçak gerilim tesisatı ekipmanları endüstrisinin majör temsilcilerinden Günsan Elektrik, 2020 yılında dijital kanallarda yaptığı yatırımlarla dikkat çekti.

EKONOMİ - 2021-01-20 15:29:58

 

 

Bu yılı pandemi koşullarına rağmen çift haneli büyüme ile kapatan şirket, e-ticaret gibi hızlı gelişen satış kanallarında da benzer büyüme rakamlarına ulaştı. Normale dönme ve büyüme yılı olarak kabul ettikleri 2021 yılında GEP CLUB ile daha çok elektrikçiye ulaşmak istediklerini de söyleyen Günsan Elektrik Ceo’su Francisco Gil Garcia, iş süreçlerini ve modellerini hibrit bir anlayışla yürütmeyi hedefledikleri açıkladı.

 

Anahtar priz, grup prizler, aksesuarlar, sigorta kutuları, şalt grubu, kauçuk fiş ve prizler ile kablo kanalı kategorilerinde toplam 17 bin parçalık ürün portföyü ve 50 milyon anahtar üretim kapasitesi ile farklılaşan Günsan Elektrik, 2021 yılında da yatırımlarına ve iş birliklerine devam edecek.

 

Üretim kapasitesini arttırdı

Zor bir yıl geride kalsa da doğru stratejiler ve adımlarla yılı sektör ortalamasının üzerinde tamamladıklarını dile getiren Günsan Elektrik Ceo’su Francisco Gil Garcia; “Üretim kapasitesini her geçen gün arttıran ve AR-GE’ye ciddi yatırımlar yapan bir şirketiz. Yeni normale uyum sağlayarak iş modelimizi dijitalleştirerek iş ortaklarımıza kesintisiz hizmet verdik. Çok kanallı pazarlama (OmniChannel Marketing) stratejimiz doğrultusunda hedef kitlemize pek çok farklı kanaldan doğru zamanda doğru iletişim ile ulaşarak, verimli ve mutlu bir kullanıcı deneyimi oluşturmaya odaklandık. Bu süreçte pek çok kişinin eviyle ilgilenip evin eksiklerini tamamlamaya başladıklarını görmemizle birlikte yenilikçi ve kişiselleştirilebilen ürünlerimizi birçok farklı kanal üzerinden tüketici ile buluşturmaya devam ettik.  Aynı zamanda GEP CLUB ile elektrikçilerle olan etkileşimi arttırdık. Çevik, hızlı ve esnek yapımız ile rakiplerimizden pazar payı aldık. Bu sayede 2020 yılını çift haneli büyüme rakamlarıyla kapatacağız” dedi.

 

2021 yılında son tüketici ve elektrikçilere odaklanan ürünler geliyor

Gelecek yıl için ümitli olduğunu söyleyen Günsan Elektrik Ceo’su Francisco Gil Garcia; “Hızla gelişen, küresel rekabet gücü yüksek bir sektöre sahibiz. Sadece iç pazara değil diğer coğrafyalara da ürün ve hizmet vermek açısından önemli bir misyon üstleniyoruz. Günsan olarak ülkemizdeki ve ihracat yaptığımız coğrafyalardaki gelişmelere paralel olarak yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Geride bıraktığımız yılda tecrübe ettiğimiz tüm

 

 

değişimler bizi daha güçlü kıldı. Bu sene yapmış olduğumuz büyümeye ek olarak tekrar çift haneli büyüme hedefliyoruz ve bunu pazar payımızı arttırarak yapacağız. Bunun için iş birliklerine imza atmaya ve ürün gamımızı geliştirmeye devam edeceğiz. 2021 yılında son kullanıcıların ve elektrikçilerin ihtiyaçlarına yönelik yeni ürünlerin lansmanını yapacağımızı söyleyebiliriz” dedi.

 

Dijitalleşme atağı ile daha çok kişiye ulaşılacak

Sektörü değiştiren ana faktörün teknoloji ve farklı iş modelleri olduğuna dikkat çeken Günsan Elektrik Ceo’su Francisco Gil Garcia; “Mevcut rekabet koşullarında dijitalleşmenin ne denli önemli olduğunu biliyoruz. Bu kapsamda online atılımların hem katma değer yaratma, hem global ekosisteme dahil olma hem de verimliliği üst düzeyde tutabilmenin ilk kuralı olduğu aşikar. Biz de bu değişim karşısında adımlarımızı atıyor ve yeni yılın stratejisini bu temel üzerinden şekillendiriyoruz. Bu kapsamda alt yapı çalışmalarımıza hız kazandırdık. GEP CLUB ile elektrikçilere hizmet vermeye, hem sektörün gelişimine katkı sağlamaya hem de iş ortaklarımıza kazandırmaya devam edeceğiz. 2021 bizim için dijitalleşmeye odaklanacağımız bir yıl olacak. Aynı zamanda online ticaret kanalımızı da geliştirerek her an erişilebilir olmak istiyoruz” dedi.

 

Günsan Hakkında

1982’de anahtar priz ve elektrik aksesuarları imalatı yapmak üzere kurulan Günsan, 1995’te halen üretiminin devam ettiği endüstriyel tesisine geçti. Anahtar-priz üretimi ile Türkiye’nin sektöründe öncü şirketlerinden biri olan Günsan, inşaat sektöründe alçak gerilim tesisatı ekipmanları olan elektrik anahtarı, priz, grup priz, şalt malzemesi, kompakt şalter, kaçak akım röleleri, sigorta kutuları ve aksesuarlarından oluşan 17.000 parçalık ürün portföyünü distribütörleri ve bayileri aracılığı ile hem ülke içine hem de dünyada 50’den fazla ülkeye ulaştırıyor.

 

 

 

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER